Ο Νίκος Ξανθόπουλος… παιδί της ΑΕΚ και του αθλητισμού

Must Read

Πριν γίνει το «παιδί του λαού», ο Νίκος Ξανθόπουλος ήταν «παιδί της ΑΕΚ». Γεννημένος στην Νέα Ιωνία δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίξει την ομάδα αυτή. Όσοι τον γνώρισαν από κοντά μιλούν για ένα πολυσύνθετο ταλέντο.

Υπέγραψε δελτίο ως αθλητής στίβου (κατατέθηκε στον ΣΕΓΑΣ στις 17 Ιανουαρίου 1952 με αριθμό 14038), όταν δηλαδή ήταν 18 χρόνων. Πολυσύνθετος κι εκεί. Ασχολήθηκε με το άλμα εις ύψος, το τριπλούν, αλλά και τα χαμηλά εμπόδια.

Ίσως ήταν στο… κάρμα του τα άλματα, αλλά και η υπερπήδηση εμποδίων. Στον κινηματογράφο αργότερα θα έκανε το τεράστιο άλμα και θα υπερπηδούσε σαφώς ψηλότερα εμπόδια μέχρι να φθάσει στην καταξίωση.

Την ίδια εποχή έκανε προπονήσεις με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ένωσης, αλλά δεν πήρε μέρος σε κάποιο αγώνα, έστω και φιλικό. Τότε, δεν υπήρχαν αλλαγές. Έντεκα ξεκινούσαν το ματς, οι ίδιοι το τελείωναν!

Τις ποδοσφαιρικές του αρετές είχε την ευκαιρία να τις ξεδιπλώσει χρόνια αργότερα. Το 1963, στα 29 του χρόνια πιά έπαιξε σε ένα φιλικό που έγραψε ιστορία. Στο γήπεδο της Λεωφόρου οι ηθοποιοί αντιμετώπισαν τους δημοσιογράφους σε ένα ματς που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 30.000 θεατών που γέμισαν κάθε διαθέσιμο χώρο στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Τον αγώνα είχε διοργανώσει το περιοδικό ΠΡΩΤΟ του εκδοτικού συγκροτήματος των αδελφών Μπότση. Ακόμα και τα Ελληνικά Επίκαιρα της εποχής που προβάλονταν στους κινηματογράφους ασχολήθηκαν με το γεγονός. Εκεί βλέπουμε στην εξέδρα την Τζένη Καρέζη να παρακολουθεί με τον τότε συζυγό της Ζάχο Χατζηφωτίου τον αγώνα και τον Κώστα Ρηγόπουλο στη ραδιοφωνική περιγραφή!

Ο Ανδρέας Μπόμης την επόμενη μέρα έγραψε στην κριτική του για το ματς καλά λόγια για τον Νίκο Ξανθόπολο που κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή!

Σε κάθε ευκαιρία έδινε το παρόν στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, όχι μόνο ως θεατής, αλλά και ποδοσφαιριστής. Μια από αυτές έχει αποτυπωθεί φωτογραφικά με τον γιο του στο γήπεδο του Φωστήρα, στον Ταύρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This