Πως ο ηθοποιός Δημήτρης Μυράτ ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής και γλίτωσε το ξύλο, ως διαιτητής, στο Αγρίνιο!

Must Read

Πολλοί κορυφαίοι ηθοποιοί στα νιάτα τους πέρασαν από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Είναι γνωστό ότι ο Μάνος Κατράκης άφησε μια ελπιδοφόρα ποδοσφαιρική καριέρα με τον Αθηναϊκό για χάρη του θεάτρου, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν τερματοφύλακας στην ΑΕΚ πριν φύγει για σπουδές στο Παρίσι.

Σε μια συνέντευξή του στα 1955 στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» ένας άλλος μεγάλος του θεάτρου, ο Δημήτρης Μυράτ αποκάλυψε ότι κι αυτός ξεκίνησε από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Για τους νεότερους θυμίζουμε ότι ο Μυράτ είναι ο σοβαρός κύριος που βλέπουμε στις ελληνικές ταινίες να παντρεύεται την Μάρω Κοντού ή την Μαίρη Χρονοπούλου οι οποίες στην πορεία ερωτεύονται ένα γόη της εποχής, όπως ο Νίκος Κούρκουλος ή ένα… παλιόπαιδο όπως ο Άλκης Γιαννακάς.

Άλλες φορές πάλι τον έχουμε δει ως εισαγγελέα να κατηγορεί αθώους ή ενόχους.

Στην αρχή της καριέρας του με την ηθοποιο Καίτη Πάνου

Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ στην δεύτερη ομάδα του Αθηναϊκού την περίοδο 1926-27. Όταν καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα κι έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό σταμάτησε το ποδόσφαιρο για να σπουδάσει φιλολογία στη Γερμανία. Τότε ήταν 19-20 χρόνων (γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1908).

Στη συνέχεια ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση κι έγινε ηθοποιός όπως ο πατέρας του και η μητέρα του Χρύσα Κοτοπούλη (αδελφή της Μαρίκας).

Στη συνέντευξη μάλιστα αφηγείται ένα επεισόδιο στο Αγρίνιο όπου είχε πάει με τον θίασο του πατέρα του. Εκεί επρόκειτο ο Παναιτωλικός να δώσει ένα κρίσιμο αγώνα με τον τοπικό Αστέρα. Οι παράγοντες των ομάδων του ζήτησαν να διαιτητεύσει τον αγώνα. Ο διευθυντής του θεάτρου όμως ήταν και πρόεδρος του Αστέρα και ο Παναιτωλικός έφερε αντιρρήσεις.

Ο Δημήτρης Μυράτ έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου 1991 σε ηλικία 83 χρόνων κι άφησε πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This