Κρατούσε αιχμάλωτα εκατοντάδες άγρια πουλιά στο σπίτι του!

Must Read

Εμπόριο άγριων πουλιών έκανε ένας παράνομος πουλοπιάστης, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν εκατοντάδες πτηνά αλλά και σύνεργα για την παράνομη δράση του.

Σε μεγάλη επιχείρηση χτες, το Δασαρχείο Χαλκίδας και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Δ΄Κυν. Ομοσπονδίας, κατέσχεσαν παρουσία εισαγγελέως, 250 άγρια πουλιά από εικοσιένα είδη, 3 ηχομιμητικές συσκευές, 400 ξόβεργες, 20 μέτρα δίχτυα και 88 κλουβιά.

Όλα αυτά σε ένα σπίτι υπότροπου λαθρέμπορου άγριας ζωής, ο οποίος είχε συλληφθεί πάλι με εκατοντάδες πουλιά το 2014 και συνέχισε το έργο του ανενόχλητος. Γιατί ανενόχλητος; επειδή αυτές οι παραβάσεις θεωρούνται από τον νόμο πταίσματα και δεν προχωρούν οι υποθέσεις στα δικαστήρια. Και επίσης, αν και υπάρχει η δυνατότητα βάσει της ΚΥΑ του 2012 να βεβαιώνονται διοικητικά πρόστιμα από τις αρμόδιες αρχές, ούτε αυτό γίνεται τελικά.

Ανάμεσα στα πουλιά που κατασχέθηκαν, ένας γλάρος(!), δύο κουρούνες, τρεις γερακίνες νεαρές κι ένα ενήλικο βραχοκιρκίνεζο με σημάδια μακροχρόνιας αιχμαλωσίας. Τα τελευταία έφτασαν χτες βράδυ στην ΑΝΙΜΑ, όλα τα υπόλοιπα απελευθερώθηκαν. Σύμφωνα με τους θηροφύλακες, υπήρχαν και πολλά νεκρά πουλάκια στα άθλια κλουβιά που ήταν αδύνατον πλέον να αναγνωριστούν, αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου ΑΝΙΜΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This