Το καλοκαιρινό μενού που θα ενισχύσει την υγεία σας

Must Read

Το καλοκαίρι, εκτός από αναζωογόνηση, ξεγνοιασιά, και πολλή χαρά, προσφέρει ευκαιρίες για καλυτέρευση της υγείας μας, με πολλές νόστιμες και υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Αυτό το καλοκαίρι μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για καλύτερη διατροφή και περισσότερη κίνηση, με άμεσο αντίκτυπο στο βάρος αλλά και γενικότερα στην υγεία μας!

Διαβάστε τις παρακάτω εύκολες και απλές διατροφικές συμβουλές:

  • Καλό θα ήταν να τρώμε πάντα πρωινό και να μην παραλείπουμε τα κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό). Προσπαθούμε να έχουμε ένα ελαφρύ βραδινό για να μην καθυστερεί η κένωση του εντέρου και νιώθουμε δυσφορία.
  • Προσπαθούμε να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Τα καταναλώνουμε ως σνακ στην παραλία είτε σε μορφή φρέσκου χυμού.
  • Μείωση των φυτικών και των ζωικών λιπαρών. Μειώνοντας το λίπος μειώνουμε πρώτα απ’ όλα την πρόσληψη θερμίδων. Κατά δεύτερον, μειώνουμε την άνοδο της κακής χοληστερίνης LDL και τη δημιουργία αθηρωματικών πλακών.
  • Αυξάνουμε την κατανάλωση ψαριών, ιδιαίτερα των λιπαρών (σαρδέλα, γαύρος, τσιπούρα), που περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα, ευεργετικά για την καρδιακή λειτουργία.
  • Καταναλώνουμε όσπρια μία με δύο φορές την εβδομάδα, ενώ προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με φυτικές ίνες. Οι τροφές αυτές έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν την απορρόφηση της χοληστερίνης αλλά και βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
  • Αυξάνουμε την πρόσληψη των μη θερμιδοφόρων υγρών – όπως είναι το νερό. Λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας και της εντονότερης εφίδρωσης, θα πρέπει να αναπληρώνουμε τις απώλειες των υγρών και των ηλεκτρολυτών. Φροντίζουμε να ελέγχουμε το χρώμα των ούρων μας να μην είναι ιδιαίτερα σκούρο και όταν αθλούμαστε ή ιδρώνουμε να αναπληρώνουμε τα υγρά που έχουμε χάσει.
  • Αποφεύγουμε τη μεγάλη κατανάλωση απλών σακχάρων (ζάχαρη, γλυκά κ.τλ.), που θεωρούνται μη απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό και ανεβάζουν τη θερμιδική μας πρόσληψη. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πρόσληψη ζάχαρης με φρούτα.
  • Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ και αλκοολούχων ποτών, καθώς περιέχουν θερμίδες (7 kcal ανά γραμμάριο), που αποθηκεύονται ως λίπος και έχουν ήπια διουρητική δράση. Προτιμούμε τα χαμηλότερα σε αλκοόλ ποτά (π.χ. κρασί ή μπίρα).

Καλό θα είναι το καλοκαίρι να συνδυάσουμε την υγιεινή διατροφή με αύξηση της κίνησης είτε στην παραλία (κολύμπι, ρακέτες, βόλεϊ) είτε στην πόλη (βόλτες με χαλαρό περπάτημα ή ποδήλατο). Ολα μπορούμε να τα καταφέρουμε με απλά διατροφικά βήματα, αρκεί να θέλουμε πραγματικά να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να τον φροντίσουμε όπως του αξίζει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This