Εμβόλια μόνο με βάση το mRNA το 2022 στην Ευρώπη

Δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια με AstraZeneca και Johnson & Johnson

Must Read

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει κατεύθυνση στο πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών της για τον Covid-19 μετά τις νέες επιπλοκές σε δύο από τα εμβόλια, στα οποία πόνταρε.

Σύμφωνα με τη «La Stampa», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σκοπεύει να ανανεώσει για το 2022 τα συμβόλαια με τις εταιρίες AstraZeneca και Johnson & Johnson μετά τα περιστατικά θρόμβωσης που καταγράφηκαν σε ανθρώπους που τα είχαν κάνει. Αυτό, όπως εξηγεί η ιταλική εφημερίδα, πρακτικά σημαίνει ότι το ερχόμενο έτος οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εμβολιάζονται μόνο με εμβόλια που έχουν ως βάση το mRNA, όπως είναι αυτό της Pfizer και της Moderna.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με τους ηγέτες πολλών κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρίες που παράγουν αυτά τα εμβόλια δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους» έγραψε η «La Stampa», αναφερόμενη στην AstraZeneca και Johnson & Johnson. Πρόσθεσε ότι η πληροφορία της προέρχεται από πηγές του ιταλικού υπουργείου Υγείας, οι οποίες, ωστόσο, δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι την Τρίτη οι ΗΠΑ αποφάσισαν να διακόψουν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson λόγω εξαιρετικά σπάνιων περιστατικών θρομβώσεων σε έξι ασθενείς. Είχε προηγηθεί σε πολλές χώρες ανάλογος προβληματισμός για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This