ΑΡΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Ντροπή! Ο μέσος άνθρωπος στη Γη πετάει κάθε μέρα μια ολόκληρη μερίδα...

Ντροπή! Ο μέσος άνθρωπος στη Γη πετάει κάθε μέρα μια ολόκληρη μερίδα φαγητού

Η ποσότητα των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια χωρίς να καταναλωθούν είναι τελικά πολύ μεγαλύτερη από ό,τι δείχνουν οι εκτιμήσεις μέχρι στιγμής, όπως υποστηρίζει μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Μόνικα βαν ντεν Βέρμα του ολλανδικού πανεπιστημίου του Βαγκενίγκεν, που ανέλυσαν στοιχεία για τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, υπολόγισαν ότι ο μέσος άνθρωπος στη Γη πετάει κάθε μέρα φαγητό ισοδύναμο με περίπου 527 θερμίδες.

Η ποσότητα αυτή είναι περίπου το ένα πέμπτο των 2.500 θερμίδων που χρειάζεται ένας μέσος άνθρωπος για να διατηρήσει το βάρος του σε κανονικά επίπεδα. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, το φαινόμενο της σπατάλης των τροφίμων αρχίζει όταν οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερα από 6,7 δολάρια την ημέρα.

214 θερμίδες

«Η αξία της τροφής πέφτει όσο κανείς γίνεται πλουσιότερος. Οσο περισσότερα έχει κανείς για να φάει τόσο πιθανότερο είναι να τα πετάξει τελικά» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.

Η προηγούμενη εκτίμηση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών ήταν ότι κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος πετάει καθημερινά φαγητό 214 θερμίδων και ότι το ένα τρίτο των παραγόμενων τροφίμων χάνεται και καταστρέφεται πριν φτάσει στους καταναλωτές ή πετιέται από αυτούς.

Δείτε επίσης: Πώς η φιλία βοηθά την σωματική μας υγεία