Ηλικιωμένοι αποκαλύπτουν μυστικά για την ερωτική ζωή στην τρίτη ηλικία

Must Read

Ποιος είπε ότι τρίτη ηλικία και σεξ δεν πάνε μαζί; Ηλικιωμένοι αποκαλύπτουν σε νέα επιστημονική έρευνα πως μπορεί να έχει κάποιος απολαυστική ζωή στην τρίτη ηλικία, δίνοντας στους συνομηλίκους τους συμβουλές για όσα πρέπει να αποφύγουν.

Ερευνητές του Sonoma State University στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ζήτησαν από 9.000 άτομα άνω των 60 και των 70 ετών να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τη σεξουαλική ζωή τους. Διαπίστωσαν ότι ανεξάρτητα από πόσο συχνά έκαναν σεξ, άλλα ζευγάρια δήλωναν ικανοποιημένα και άλλα όχι από την ερωτική ζωή τους. Περιγράφοντας τι τους «χαλάει» την διάθεση, όλοι οι ηλικιωμένοι τόνισαν ότι φράσεις του τύπου, «είμαστε πολύ γέροντες για να κάνουμε σεξ» καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

Ο παράγοντας «βαρεμάρα» παίζει σημαντικό ρόλο καθώς, όπως είπαν, «όταν είσαι πολλά χρόνια με το ίδιο άτομο, το σεξ γίνεται βαρετό». Τονίζουν δε ότι στην αύξηση της βαρεμάρας συνιστά η έλλειψη «ατμόσφαιρας» όπως τα αναμμένα κεριά, αλλά και των προκαταρκτικών που κάποιοι τα θεωρούν ξεπερασμένα «μετά από τόσα χρόνια». Επίσης, αν ο ένας από τους δύο προτείνει «κάτι καινούργιο» ή τη χρήση sex toys, η πουριτανική αντίδραση του άλλου και η απροθυμία να το δοκιμάσει προκαλεί πικρία που συσσωρεύεται.

Πολλά ζευγάρια τσακώνονται για το πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ, καθώς δεν λαμβάνουν υπόψη τον παράγοντα κούραση λόγω της προχωρημένης ηλικίας, ενώ άλλα καβγαδίζουν διότι ο ένας θέλει πιο συχνά σεξ από τον άλλον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This