ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΆμπελος Αχαΐας: Αλλοδαπός συνελήφθη για τη μεγάλη φωτιά

Άμπελος Αχαΐας: Αλλοδαπός συνελήφθη για τη μεγάλη φωτιά

Άναψε φωτιά για να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών

Ένας 51χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ως υπαίτιος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Άμπελο Αχαΐας. Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.950 ευρώ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο 51χρονος άναψε φωτιά για να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αμπέλου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Η φωτιά καίει ανάμεσα σε Ποροβίτσα και Άμπελο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν εντατικά για την κατάσβεσή της.

72 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπορίας και ένα αεροσκάφος

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπορίας από την 6η, 9η και 18η ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, 18 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ (drone) Δυτικής Ελλάδας και ένα αεροσκάφος. Οι αρχές συνεχίζουν την επιχείρηση για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να προστατεύσουν την περιοχή.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης