Τα 95 χρόνια της ως ανεξάρτητου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων γιόρτασε σήμερα, Κυριακή 10 Μαΐου, η Πολεμική Αεροπορία, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό airshow στην παραλία του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, με τους σχηματισμούς των αεροσκαφών να γεμίζουν καθηλωτικές εικόνες τον αττικό ουρανό, εντυπωσιάζοντας το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο σημείο μπροστά από το Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα του Σώματος.

Επίδειξη με σύγχρονα και ιστορικά μαχητικά αεροσκάφη
Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα θεαματικό πρόγραμμα πτήσεων με σύγχρονα, αλλά και ιστορικά αεροσκάφη, σε μια επίδειξη με στόχο την ανάδειξη της διαχρονικής σημασίας της Πολεμικής Αεροπορίας για τη χώρα μας.


Η επίδειξη περιλάμβανε πτήσεις από όλους τους τύπους των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας συνδέοντας το παρελθόν, με τη συμμετοχή του ιστορικού Spitfire και των θρυλικών μαχητικών Phantom, με το παρόν και το μέλλον, το οποίο αντιπροσωπεύουν, μεταξύ άλλων, τα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και Rafale.


Σημειώνεται ότι το «παρών» στον ουρανό της Αττικής έδωσαν επίσης οι ελληνικές ομάδες αεροπορικών επιδείξεων «Ζευς» και «Δαίδαλος», καθώς και οι θρυλικοί «Red Arrows» της RAF.
Δείτε επίσης:
- Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει: Μαχητικά στον αττικό ουρανό
- Αλβανία: Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε τα 75α της γενέθλια με πτήσεις… ελληνικών F-16







