Σφοδρή και συντονισμένη επίθεση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, εξαπολύουν τις τελευταίες ημέρες τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο τα φιλοκυβερνητικά όσο και εκείνα της αντιπολίτευσης. Αφορμή για το νέο αυτό παραλήρημα της Άγκυρας στάθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τη διεξαγωγή δίωρου μαθήματος στα ελληνικά σχολεία, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Political, μεγάλα τουρκικά δίκτυα και έντυπα, όπως το A Haber, το AnterHaber και η εφημερίδα Nefes, έχουν επιδοθεί σε μια συντονισμένη προσπάθεια λασπολογίας, κάνοντας λόγο για «παραπληροφόρηση και προπαγάνδα στα σχολεία της Ελλάδας για τη δήθεν γενοκτονία των Ελλήνων μέσω προπαγανδιστικών βίντεο και υλικού».
Ανταπόκριση μέσα από την Κομοτηνή
Το πλέον εξοργιστικό στοιχείο αυτής της ενορχηστρωμένης επίθεσης είναι ότι το δίκτυο A Haber επέλεξε να μεταδώσει τη συγκεκριμένη «είδηση» με ζωντανή ανταπόκριση μέσα από την Κομοτηνή, εντός της ελληνικής επικράτειας. Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει το θράσος των τουρκικών δικτύων, τα οποία επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν ευαίσθητες περιοχές της πατρίδας μας για να εξυπηρετήσουν την αναθεωρητική ατζέντα της Άγκυρας και την πάγια πολιτική άρνησης των εγκλημάτων του παρελθόντος.
Η κίνηση-ματ της ΠΟΕ και του Υπουργείου που «τσούρουφλισε» την Άγκυρα
Στο επίκεντρο της τουρκικής νευρικότητας βρίσκεται το εκπαιδευτικό υλικό που απεστάλη στις σχολικές μονάδες. Πρόκειται για ένα βίντεο animation, το οποίο δημιουργήθηκε με τη φροντίδα και τη δράση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και εντάχθηκε επίσημα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.
Η επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής να μεταλαμπαδεύσει την ιστορική αλήθεια στη νέα γενιά με σύγχρονο και άμεσο τρόπο φαίνεται πως ξάφνιασε και ενόχλησε βαθύτατα την Τουρκία. Η Άγκυρα, πιστή στην τακτική της διαστρέβλωσης των γεγονότων, αντιδρά σπασμωδικά κάθε φορά που η διεθνής και η εγχώρια κοινότητα αναδεικνύουν τις μαύρες σελίδες της ιστορίας της και το αίμα των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού.
Δείτε επίσης:
- ΠΟΕ: Εντυπωσιακό βίντεο για την ιστορική διαδρομή των Ελλήνων του Πόντου
- Προκλητική δήλωση από τον Μπάρακ: Αποθέωση του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων
- Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο







