Καθηγητής Χ. Γώγος: «Ο τουρισμός είναι το επόμενο ρίσκο, αλλά θα πάρουμε όλα τα μέτρα»

Must Read

«Καμπανάκι» για τον κίνδυνο να αυξηθούν τα κρούσματα λόγω του τουρισμού χτύπησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας – Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο καθηγητής τόνισε ότι ο κίνδυνος υπάρχει ακόμα, ωστόσο έχουν ήδη ληφθεί πάρα πολλά μέτρα ασφαλείας και έχουν τεθεί οι βάσεις για τη σωστή ιχνηλάτηση των πιθανών εισαγόμενων κρουσμάτων.

«Δεν μπορούν να κλείσουν τα σύνορά μας ούτε να γίνουμε μια αποστειρωμένη χώρα. Δεν θα γίνουμε Βόρεια Κορέα ξαφνικά. Η κοινωνία ανοίγεται, ο κόσμος ανοίγεται. Χώρες με υψηλή επιδημιολογική καμπύλη αρχίζουν και παίρνουν μέτρα χαλάρωσης. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το lockdown παγκοσμίως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε μερικά πλεονεκτήματα, όπως είναι ο χαμηλός επιπολασμός, ελέγχεται η κατάσταση. Εδώ είναι οι εμπειρίες που έχουμε ως τώρα. Ξέρουμε πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε πιθανά εισαγόμενα κρούσματα και την ιχνηλάτησή τους. Επίσης έχουν ληφθεί πάρα πολλά μέτρα ασφαλείας. Ο τουρισμός θα είναι το επόμενο ρίσκο» συμπλήρωσε ο λοιμωξιολόγος.

Ο καθηγητής τόνισε, πάντως, ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό ο κίνδυνος εξάπλωσης. «Δεν νομίζω πως θα υπάρχει θέμα διασποράς στην κοινότητα με τα μέτρα που παίρνουμε, γιατί θα υπάρχει κι ένας έλεγχος των τουριστών που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου. Πιστεύω πως τα πράγματα θα πάνε καλά», εκτίμησε.

Οσον αφορά την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών, ο καθηγητής Γώγος τόνισε ότι ήταν ομόφωνη απόφαση των επιστημόνων. «Το μεγάλο αυτό άνοιγμα της κοινωνίας έχει ένα μικρό ρίσκο, γυρίζουμε σχεδόν στην προ-Covid εποχή» είπε και εξήγησε ότι, βάσει της καλής πορείας που είχαμε μέχρι στιγμής με τη σταδιακή άρση των μέτρων, ήταν λογικό να ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία με την τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This