Οι προβλεπόμενοι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν χωρίς, ευτυχώς, να βρεθεί κάποια βόμβα, με το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 2» να αποπλέει από το λιμάνι του Λαυρίου.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 952 επιβάτες και 98 μέλη πλήρωμα ελέγχθηκε για τυχόν τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, μετά από σχετική καταγγελία κι ενώ είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά.
Επέστρεψε στο προγραμματισμένο δρομολόγιό του
Με το που διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει απειλή, ο καπετάνιος του πλοίου έλαβε σχετική άδεια από τις αρμόδιες Αρχές και έτσι επέστρεψε στο προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς προς Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω και Ρόδο.
Υπενθυμίζεται πως οι ενδελεχείς έλεγχοι στο πλοίο πραγματοποιήθηκαν από πυροτεχνουργούς του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών.
Οι αρχές εξακολουθούν να διερευνούν την προέλευση της καταγγελίας που προκάλεσε την κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς επίσης τη μεγάλη ταλαιπωρία των εκατοντάδων επιβατών και του πληρώματος.
*φωτογραφία αρχείου
- Δείτε επίσης: Συναγερμός για βόμβα σε πλοίο με 1050 επιβαίνοντες







