Ο Βρούτσης στην «κοσμάρα του»: Βλέπει… θετικό ισοζύγιο το Μάιο στην αγορά εργασίας!

Must Read

Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται να βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, καθώς υποστηρίζεις πως το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων για το μήνα Μάιο είναι… θετικό!

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης στη Βουλή, περιέγραψε μια μάλλον… ειδυλλιακή κατάσταση στην αγορά εργασίας, καθώς ναι μεν παραδέχθηκε ότι η ύφεση λόγω κορωνοϊού θα αφήσει αποτύπωμα στην ανεργία, εμφανίστηκε, ωστόσο, υπέρ το δέον αισιόδοξος για την άμεση αντιστροφή του κλίματος, λέγοντας ότι οι απολύσεις τον Μάρτιο, μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και την απαγόρευση των απολύσεων, «εκμηδενίστηκαν».

Πρόσθεσε δε ότι τον Απρίλιο καταγράφηκαν από την «Εργάνη» 7.205 νέες θέσεις εργασίας και, όπως έδειξε και ο Μάιος, σε επίπεδο «Εργάνης» καταγράφεται θετικό πρόσημο. «Κύμα απολύσεων δεν είδαμε», ισχυρίστηκε επί λέξει.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στην τροπολογία για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, για την επιδότηση της εργασίας υποστήριξε ότι «κανείς από τον χώρο του τουρισμού και του επισιτισμού δεν πρέπει να ανησυχεί. Οι 80.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό καλύπτονται πλήρως» όπως είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κινητροδοτεί για τους εποχικά εργαζομένους και το κράτος θα καλύπτει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η επίθεση του υπουργού στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, αποκαλώντας τους εργαζομένους στον τουρισμό και τον επισιτισμό, που διαδήλωσαν την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας, «κομματικό στρατό του ΠΑΜΕ που κλωτσούσαν και έσπαγαν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This