Πανικός στα Πετράλωνα. Τετραώροφη πολυκατοικία στην οδό Αλκμήνης 22 κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σήμερα Τρίτη (30/6) το μεσημέρι. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 4 εγκλωβισμένους στα συντρίμμια, αλλά φαίνεται ότι όλοι τους έχουν επικοινωνήσει με συγγενείς τους και είναι καλά.
Αρχικά, έδωσαν σημεία ζωής οι τρεις, ενώ και η τελευταία, μια φοιτήτρια, την οποία δεν μπορούσε να βρει η οικογένειά της στο τηλέφωνο, τελικά επικοινώνησε και είπε ότι δεν ήταν στην πολυκατοικία αλλά διακοπές στο Ναύπλιο.
Επί τόπου παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα, 30 πυροσβέστες με 8 οχήματα και με σκύλο έρευνας της ΕΚΑΜ προσπαθούν να εντοπίσουν αν υπάρχει κάποιος που έχει εγκλωβιστεί στα χαλάσματα, χωρίς να το γνωρίζει κανείς.
Λόγω κατάρρευσης κτιρίου στα Πετράλωνα κινητοποιήθηκαν 30 #πυροσβέστες με 8 οχήματα και ειδικό διασωστικό όχημα με σκύλο έρευνας διάσωσης της 1ης ΕΜΑΚ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 30, 2026
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, στην πολυκατοικία φέρεται να υπήρχαν επτά διαμερίσματα.
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, σε διπλανό οικόπεδο γίνονταν εργασίες. Συνεργείο έσκαβε θεμέλια για νέα οικοδομή και όπως φαίνεται, εξαιτίας αυτών έγινε η κατάρρευση.
Εξηγήσεις στο ΑΤ Πετραλώνων
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων 5 άτομα, ανάμεσά τους εργάτες, ο εργολάβος και ο ιδιοκτήτης του διπλανού οικοπεδου.
Όσο περνάει η ώρα έρχονται και άλλες λεπτομέρειες στο φως. Όπως φαίνεται, η πολυκατοικία κατέρρευσε τμηματικά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργάτες που έκαναν εργασίες στο διπλανό οικόπεδο μόλις κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, άρχισαν να χτυπάνε τα κουδούνια της πολυκατοικίας, δίνοντας χρόνο στους ενοίκους να την εγκαταλείψουν εγκαίρως.
Στο σημείο της κατάρρευσης έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ προσήλθαν συνεργεία της ΔΕΠΑ και ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να απομονώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα νοσοκομεία «Γεννηματάς», «Σωτηρία» και «Τζάνειο» για την παραλαβή τυχόν τραυματιών.
Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυκατοικία φέρνουν στο μυαλό εικόνες σεισμού.




Στην ΕΡΤ μίλησε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Πάρης Χαρλαύτης, ο οποίος ανέφερε πως από πλευράς του δήμου συλλέγονται πληροφορίες από την Πολεοδομία για το αν υπήρχαν άδειες για εργασίες. «Δεν έχουμε εικόνα, μόνο τα οικοδομικά υλικά επί του οικοπέδου» σημείωσε, τονίζοντας ότι προηγείται αυτή τη στιγμή η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση της αγνοούμενης.
Δείτε επίσης:
Σαλαμίνα: Εισροή υδάτων σε ιδιωτικό σκάφος – Ασφαλείς οι πέντε επιβαίνοντες
Δίκη για τα Τέμπη: Τι εισηγήθηκε η εισαγγελέας για τα αιτήματα των συγγενών των θυμάτων
Ηράκλειο: Ομόφωνα ένοχοι η μητέρα και ο πρώην σύντροφός της για τον θάνατο του 3χρονου Άγγελου







