ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗΜητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο νέο υβριδικό τρένο

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο νέο υβριδικό τρένο

Το πρώτο τρένο της συμφωνίας Ελλάδας – Ιταλίας βρίσκεται ήδη στη χώρα,

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε το πρώτο από τα συνολικά 25 νέα υβριδικά τρένα που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου. Σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη άφιξη ως την πρώτη απτή εφαρμογή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Ιταλίας για επενδύσεις στον σιδηρόδρομο.

Οι εν λόγω συρμοί, που εντάσσονται σε τεχνολογία νέας γενιάς, προορίζονται για την εκτέλεση δρομολογίων στον βασικό σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Το πρώτο νέο τρένο από τα 25 που θα παραλάβουμε συνολικά έφτασε ήδη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για σύγχρονα υβριδικά τρένα νέας γενιάς που θα ενισχύσουν τα δρομολόγια στον βασικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Είναι το πρώτο απτό αποτέλεσμα της συμφωνίας Ελλάδας – Ιταλίας για σημαντικές νέες επενδύσεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο».

Προδιαγραφές και στόχοι για το δίκτυο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα νέα τρένα διαθέτουν σύγχρονα συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, ο στόχος των συγκεκριμένων παρεμβάσεων είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η πολιτική αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου θα έχει συνέχεια, με επιδίωξη, όπως σημειώθηκε από τον Πρωθυπουργό, τη δημιουργία ενός συστήματος που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το σιδηροδρομικό μέσο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης