Σύνοδος Κορυφής: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάκαμψης (video)

Must Read

Με καθυστέρηση μισής ώρας ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ,με διπλωματικές πηγές να αναφέρουν ότι πιθανόν να μην ολοκληρωθεί αύριο, αλλά να συνεχιστεί και την Κυριακή. Βασικό θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης, με τις προσπάθειες να εστιάζονται όχι τόσο στην αντίδραση των κρατών μελών απέναντι στον κορωνοϊό, αλλά στις διαφωνίες Βορρά-Νότου για τον τρόπο διαμοιρασμού των χρημάτων.

Για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο, οι ηγέτες της ΕΕ θα είναι παρόντες δια ζώσης και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ώρα να πέσουν οι μάσκες λοιπόν!

Μητσοτάκης: «Ορισμένοι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε ότι είναι εφικτή μια συμφωνία, έστω και αν χρειαστούν «ορισμένοι συμβιβασμοί»:

«Tους τελευταίους τρεις μήνες διανύσαμε ένα μακρύ δρόμο για να φτάσουμε σε μια φιλόδοξη απάντηση στην κρίση του COVID19. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην έχουμε συμφωνία σ’ αυτή τη σύνοδο. Αυτό που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι οι αρχές της ευρωπαϊκής ενότητας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Δεν πρέπει να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα και η μεγάλη εικόνα είναι ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ίσως ορισμένοι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι αλλά πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι πετυχαίνουμε μια φιλόδοξη λύση, γιατί οι πολίτες μας δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από εμάς».

«Πιο σταθερή» Ευρώπη θέλει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – «Στιγμή αλήθειας» για την Ευρώπη η Σύνοδος κατά τον Μακρόν

Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: «Θα είναι δύσκολες διαπραγματεύσεις, δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι για τους πολίτες της Ευρώπης. Θέλουμε μια Ευρώπη πιο σταθερή. Πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε συμφωνία».

Εμμανουέλ Μακρόν, Γάλλος Πρόεδρος: «Είναι μία στιγμή αλήθειας για τη φιλοδοξία της Ευρώπης. βρισκόμαστε στο μέσο μίας κρίσης χωρίς προηγούμενο, μίας κρίσης υγειονομικής αλλά επίσης οικονομικής και κοινωνικής, η οποία απαιτεί περισσότερη αλληλεγγύη και φιλοδοξία».

Μέρκελ: «Περιμένω πολύ, πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τόνισε πως υπάρχουν βαθιές διαφορές, εκφράζοντας ουσιαστικά απαισιοδοξία για το αποτέλεσμα της Συνόδου: «Πηγαίνουμε όλοι στις συνομιλίες με πολύ σφρίγος, όμως πρέπει να πω πως οι διαφορές εξακολουθούν να είναι πολύ, πολύ μεγάλες και έτσι δεν μπορώ να πω αν θα έχουμε ήδη από τώρα μια λύση. Περιμένω πολύ, πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This