ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα – κλειδιά – της επόμενης μέρας

Must Read

Ως τις 8.30 το βράδυ έμεινε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στην Κουμουνδούρου, έχοντας συνεργασία για όλα τα θέματα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Στα χέρια τους είχαν την μικρή λίστα με τα ονόματα όσων ενδέχεται να πάρουν τις θέσεις που δικαιούται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη για το κόμμα, καθώς το απόγευμα στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πρέπει να γίνουν οι προτάσεις για την νέα ηγεσία της ΚΟ. Ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να προτείνει ένα έμπειρο, αλλά και εμπιστοσύνης, πρόσωπο για αντιπρόεδρο της Βουλής, έως 3 κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, γραμματέα της ΚΟ, διευθυντή της ΚΟ (μη κοινοβουλευτικό πρόσωπο) και πιθανότατα και εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτές τις προτάσεις θα ληφθούν υπόψη όχι μόνο οι διαθεσιμότητες, αλλά και οι εσωκομματικές ισορροπίες όπως εκφράσθηκαν με την πρόσφατη λαϊκή ψήφο.
Για την θέση του γραμματέα της ΚΟ παίζουν τα ονόματα Όλγα Γεροβασίλη (ακούγεται και για αντιπρόεδρος της Βουλής), Δημήτρης Τζανακόπουλος, Δημήτρης Βίτσας, Σωκράτης Φάμελλος, Αλέξης Χαρίτσης.

Για την θέση της διεύθυνσης της ΚΟ ακούγονται ο Παναγιώτης Ρήγας και η Ράνια Σβίγγου, οι οποίοι δεν είναι κοινοβουλευτικοί.
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Νίκος Φίλης είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα μπορούσαν να πάνε για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Ρόλο θα έχει από την Προοδευτική Συμμαχία και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να υπάρξουν αλλαγές και αρκετές καραμπόλες. Για παράδειγμα αν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αποφασίσει να μην είναι παρών όταν θα γίνει το άνοιγμα προς την σοσιαλδημοκρατία, υπάρχουν δύο πρόσωπα που ερίζουν για την θέση του: ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Ρένα Δούρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This