Τα 121 κρούσματα φέρνουν επιλεκτικό «κούρεμα» ωραρίου σε μπαρ και κλαμπ! Τι ισχύει στα πλοία και στα… μυστήρια;

Must Read

Η αλήθεια είναι ότι μας είχε προειδοποιήσει! «Αν επανέλθει η προσωπική ενημέρωση τότε τα πράγματα θα είναι σοβαρά!» είχε πει ο Υφυπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και δυστυχώς αυτή η μέρα ήρθε…

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ήταν ο λόγος που οι κ.κ. ΧαρδαλιάςΤσίοδρας ενημέρωσαν σήμερα τους πολίτες (και θα το επαναλάβουν και την ερχόμενη Τρίτη) για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε σχέση με την πανδημία και την αλματώση αύξηση των κρουσμάτων!

Στα 121 τα νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώθηκαν 121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», ξεκίνησε την ενημέρωση για την πανδημία ο κ. Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος έκανε λόγο για ανησυχία της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, ενώ πρόσθεσε ότι παρατηρείται πλέον η εξάπλωση κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός όπως τα μπαρ, οι εκδηλώσεις και τα γλέντια. Ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων και διευκρίνισε ότι η πανδημία βρίσκεται σε σταθερή πορεία, σύντομα όμως μπορεί να αλλάξει σε αυξητική εάν δεν προσέξουμε: «Κάθε κρούσμα δίνει κατά μέσο όρο άλλο ένα. Αν συνεχίσουμε έτσι θα οδηγούμαστε σε αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων», τόνισε.

Νέα μέτρα από την Πολιτική Προστασία

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του λοιμωξιολόγου Σ. Τσιόδρας.

  • Απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά από 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί για να γίνονται έλεγχοι, από 5/8
  • Από 10/8 εγκαθίσταται μόνιμο κλιμάκιο για ελέγχους στην Κακαβιά
  • Από 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται από την Κακαβιά υποχρεούται σε καραντίνα 7 ημερών.
  • Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις έως τις 31 Αυγούστου
  • Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι στα εργοστάσια τροφίμων, με ενεργοποίηση και του ΕΦΕΤ.
  • Απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός πλοίων
  • Θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου στα νυχτερινά κέντρα σε τοπικό επίπεδο

Κατανομή των κρουσμάτων στη χώρα

Από τα 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, τα 12 ήταν εισαγόμενα, 5 από τα εντοπίστηκαν στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ τα υπόλοιπα 7 προσήλθαν αυτοβούλως.

Τα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

  • Είκοσι έξι (26) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
  • Σαράντα επτά (47) κρούσματα στη Θεσσαλονίκη
  • Οκτώ (8) κρούσματα στη Χαλκιδική, πέντε από τα οποία συνδέονται με βάπτιση
  • Οκτώ (8) κρούσματα στη Λάρισα
  • Επτά (7) κρούσματα στην Κέρκυρα
  • Δύο (2) κρούσματα στην Ημαθία
  • Δύο (2) κρούσματα στις Σέρρες
  • Ένα (1) κρούσμα στην Καβάλα
  • Ένα (1) κρούσμα στην Αρκαδία
  • Ένα (1) κρούσμα στην Αχαΐα
  • Ένα (1) κρούσμα στη Δράμα
  • Ένα (1) κρούσμα στον Έβρο
  • Ένα (1) κρούσμα στην Εύβοια
  • Ένα (1) κρούσμα στην Κοζάνη
  • Ένα (1) κρούσμα στην Πέλλα
  • Ένα (1) κρούσμα στη Χίο

«Πρέπει να ρίξουμε το R κάτω από το 1»

Κατά την αποψινή του επανεμφάνιση στο «γυαλί» ο Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε ότι ανεβαίνει ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες και πως τους τελευταίους μήνες είναι ξεκάθαρη η μετατόπιση των κρουσμάτων  σε μικρότερες ηλικίες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, οι βασικοί λόγοι για τους οποίους έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, είναι η αύξηση της κινητικότητας στην πατρίδα μας, όπως σε πολλές χώρες λόγω της άρσης των μέτρων, η αυξημένη μεταδοτικότητα σε συνθήκες συνωστισμού (π.χ. κρεατοβιομηχανιά, γάμοι, μπαρ, κ.ά.), η μετατόπιση των κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες λόγω της κινητικότητας, η αύξηση των ελέγχων, καθώς την εποχή του απαγορευτικού δεν γίνονταν και τόσο πολλοί έλεγχοι, καθώς και το γεγονός ότι πολλά άτομα είναι ασυμπτωματικά.

«Πρέπει να ρίξουμε το R κάτω από το 1» τόνισε, κάνοντας γνωστό ότι το R είναι κοντά στο ένα και αυτό σημαίνει ότι κάθε κρούσμα δίνει κι άλλο ένα.

Ο κ. Τσιόδρας προειδοποίησε, επίσης, ότι «η κατάσταση μπορεί γρήγορα να μας ξεφύγει». Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ακόμη ότι «τα επιστημονικά δεδομένα επιβάλλουν τη χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Η μάσκα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη χρήση ασπίδας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This