Όταν ο Γερουσιαστής Μενέντεζ ισοπέδωνε την Τουρκία μέσα στην Γερουσία (video)

Must Read

Μπορεί να είναι λίγο παλαιότερο το στιγμιότυπο, αλλά αξίζει να το υπενθυμίσουμε, σε μια περίοδο που όλοι οι διεθνείς παράγοντες και σύμμαχοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και κανείς δεν βλέπει «τον ελέφαντα στο δωμάτιο».

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ τον περασμένο Φεβρουάριο, είπε τα πράγματα με το όνομά τους στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και «κάρφωσε» τον Αμερικανό ΥΦΥΠΕΞ, ο οποίος κλασικά καλούσε «όλες τις πλευρές» για αποκλιμάκωση.

Η στιχομυθία Ρόμπινσον-Μενέντεζ:

Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κρίστοφερ Ρόμπινσον: «Καλούμε όλες τις πλευρές να αποφύγουν ενέργειες που δημιουργούν κινδύνους αύξησης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια ευαίσθητη περίοδο. Αυτές οι εξελίξεις προδίδουν τον κίνδυνο η λιβυκή διένεξη να διολισθήσει σε ευρύτερες περιφερειακές διαστάσεις και την ανάγκη όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να εργαστούν προς συμφωνημένη λύση. Το τουρκολιβυκό μνημόνιο για καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών τους έχει αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή και εργαζόμαστε με όλες τις πλευρές για αποκλιμάκωση».

Ρόμπερτ Μενέντεζ: «Πολύ ωραία. Όλες οι πλευρές να εργαστούν. Υπάρχει μόνο ένα μέρος των εμπλεκόμενων που δημιουργούν αυτό το πρόβλημα. Είναι η Τουρκία που κάνει αυτή την εξοργιστική διακήρυξη ότι αυτό το θαλάσσιο κομμάτι που διασχίζει διεθνή ύδατα και συγκεκριμένα περιοχές της Ελλάδας, για παράδειγμα, όπως και της Κύπρου, είναι με κάποιο τρόπο δικό της. Άρα γιατί λέμε ότι καλούμε όλες τις πλευρές; Τι κάνουν οι άλλες πλευρές, δεν κάνουν τίποτα εκτός του να είναι θύματα μιας ενέργειας που δημιουργεί αμφισβήτηση στην ΑΟΖ τους. Γιατί λέμε όλες οι πλευρές όταν γνωρίζουμε ότι μόνο η μια πλευρά δημιούργησε το πραγματικό πρόβλημα; Και αυτή είναι η Τουρκία».

Ρόμπινσον: «Γερουσιαστά δεν θέλουμε κλιμάκωση της κατάστασης, δεν θέλουμε κάποια χώρα να προχωρήσει σε βιαστικές ενέργειες που θα τροφοδοτήσουν τις εντάσεις και γι’ αυτό διατηρούμε διπλωματική προσέγγιση με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές προς αποκλιμάκωση της κατάστασης».

Μενέντεζ: «Αλλά ποιος έκανε κάτι εδώ; Μήπως η Ελλάδα; Μήπως η Κύπρος;»

Ρόμπινσον: «Όχι κύριε Γερουσιαστά»

Μενέντεζ: «Α ευχαριστώ. Άρα δια της ατόπου απαγωγής η Τουρκία έκανε κάτι. Δεν μπορούμε να καλούμε όλες τις πλευρές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This