Ασυλία τέλος για τον Πολάκη

Must Read

Άρχισαν τα όργανα με το καλημέρα στη νέα Βουλή. Μετά τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη στο περιστύλιο, η Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής γνωμοδότησε υπέρ της άρσης της ασυλίας του, με 8 ψήφους υπέρ, δυο κατά και μια αποχώρηση .

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Κατά, ψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε.

Πολάκης: Κίνηση πολιτικού ρεβασνισμού

«Πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ», χαρακτηρίζει ο Παύλος Πολάκης την άρση της βουλευτικής ασυλίας το, ενώ υποστήριξε πως θα παρουσιάσει «μια σειρά από έγγραφα που έχουν να κάνουν με όλα αυτά τα οποία αποκάλυψα, διότι αυτό δεν μπορούν να το σταματήσουν, εκεί θα τα πούμε όλα».Μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός υγείας είπε: «Δεν δέχθηκαν την πρόταση την οποία έκανα, η οποία ήταν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, καθώς αυτά για τα οποία κατηγορούμαι τα έκανα ενώ ήμουν υπουργός κι επειδή… αποκάλυψα και οδήγησα στη Δικαιοσύνη όλη τη συμμορία του ΚΕΕΛΠΝΟ που ένα μέλος της Πουλής με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση…  Και με κατηγορεί ότι τον είπαμε κλέφτη και αποκάλυψα και τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγο του αρχιτραπεζίτη, του κ. Στουρνάρα… διαφημιστική δαπάνη για καρκίνο …  Για να το καταλάβει ο λαός θα το πω ως εξής: Δεν θέλουν, όπως έκαναν στο παρελθόν, γιατί είναι δειλοί, δειλοί, δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να στήσουν Προανακριτική επιτροπή και ειδικό δικαστήριο, όπως έστησαν για πολιτικούς αντιπάλους στο παρελθόν, αλλά να πούμε ότι αυτή η αντιπαράθεση είναι θέμα ήθους και ύφους, είναι του πως χαρακτηρίζεις τον κλέφτη δηλαδή, κι ότι πρέπει να δικαστείς σαν ένας οποιοσδήποτε πολίτης, ο οποίος χρησιμοποιεί άσχημες εκφράσεις.Εμείς θα είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε τον έλεγχο σε όλες τις υποθέσεις»

Τζανακόπουλος: Θέλει να εκδικηθεί τον Πολάκη η ΝΔ

Ανάλογη ανακοίνωση σε λίγο πιο ήπιο ύφος εξέδωσε και ο Δημήτης Τζανακόπουλος, στην οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρει:

«Μετέτρεψαν ζητήματα που αφορούν την πολιτική αντιπαράθεση και σχετίζονται με την υπουργική ιδιότητα του κ. Πολάκη σε ζητήματα προσωπικά, παρέκαμψαν κάθε ουσιαστική και διαδικαστική αντίρρηση που τέθηκε ενώπιόν τους, αποδεικνύοντας ότι είχαν προαποφασίσει τη στάση τους για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ρεβανσισμού. Η ευθύνη του Προέδρου της Επιτροπής, κ. Αθανασίου για αυτή την παρωδία είναι προφανής και απαράγραπτη.

Η πολιτική δειλία της ΝΔ είναι πρωτοφανής. Αν θέλει να εκδικηθεί τον Παύλο Πολάκη για όσα έχει στο παρελθόν αποκαλύψει, να βρει το σθένος να το κάνει σε Ειδικό Δικαστήριο και όχι κρυπτόμενη».

Τασούλας: Εχω υποχρέωση να προστατεύσω τη Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας από την πλευρά του τόνισε:

«Η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις της και η συμπολίτευση έχει δικαίωμα να κρίνει αν θα απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Εγώ έχω υποχρέωση να προστατεύσω τη Βουλή από οποιαδήποτε, έστω και παραμικρή υποψία, ότι αδρανεί, ή αμελεί προκειμένου να “προστατεύσει” κάποιο μέλος της από την αξίωση πολίτη για δικαστική προστασία. Η Βουλή τηρεί όλες τις προθεσμίες και δεν είναι διατεθειμένη να δώσει λαβή για άδικα σχόλια και για μεροληπτική συμπεριφορά».

Τι είπαν Χρηστίδης – Λαμπρούλης

Εκπροσώπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης δήλωσε για το θέμα Πολάκη:

«Μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ  και ο κ. Πολάκης έλεγαν ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Τώρα προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω από τον νόμο, λες και το να μαγνητοφωνείς είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού. Τελικά, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, οι τούμπες συνεχίζονται»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Λάρισα Γιώργος Λαμπρούλης είπε ότι το κόμμα του καταψήφισε «γιατί αυτή η ανακύκλωση της αντιπαράθεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό από μείζονα καθημερινά προβλήματα πολιτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This