Θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια και πόσο θα κοστίζουν

Το δρομολόγιο θα εκτελείται μία φορά την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες

Must Read

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει το πάγιο αίτημα Κυπρίων και Ελλήνων πολιτών για τη θαλάσσια σύνδεση Ελλάδος – Κύπρου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλη Δημητριάδη, στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, με στόχο την έναρξη του ακτοπλοϊκού δρομολογίου το καλοκαίρι του 2021.

«Ο ανοιχτός ευρωπαϊκός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης, προσθέτοντας πως αναμένονται κάποιες διευκρινίσεις ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι τελικοί όροι του διαγωνισμού.

Οι δαπάνες που έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό του υφυπουργείου για το 2021 για τη θαλάσσια σύνδεση ανέρχονται σε 4,2 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας στην ουσία τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021, όταν ξεκινήσει το δρομολόγιο, μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού έδωσε το πράσινο φως για την παραχώρηση κρατικής στήριξης για την πραγματοποίηση του δρομολογίου.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται μία φορά την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιος – Σεπτέμβριος) και μία φορά κάθε δύο εβδομάδες τους χειμερινούς μήνες (Οκτώβριος – Απρίλιος), ενισχύοντας έτσι τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ακόμη ότι με την προκήρυξη του διαγωνισμού το υφυπουργείο θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των όρων του διαγωνισμού και του δρομολογίου. Υπενθυμίζεται πως για την τιμή του κομίστρου έχει επιβληθεί πλαφόν 50 ευρώ για μονή διαδρομή και 80 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση, πέραν των οικονομικών ωφελημάτων κυρίως στον τουρισμό, αλλά και της διευκόλυνσης των πολιτών, έχει και στρατηγική σημασία, καθώς θα αναδείξει τους δεσμούς της Μεγαλονήσου με Ευρώπη και Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This