Σ. Πέτσας: «Καμία περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων, ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης»

«Να έχουμε ένα κλειστό κύκλο τις γιορτές και να μην ανοίγουμε τις επαφές μας»

Must Read

Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας ενόψει Χριστουγέννων ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος απέρριψε κάθε συζήτηση χαλάρωσης των μέτρων, λέγοντας ότι πιο πιθανό είναι να ληφθούν ακόμα σκληρότερα, σε τοπικό επίπεδο.

«Θα παραμείνουμε αυστηρά σε αυτό το ωράριο κυκλοφορίας ενόψει των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων, ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο τύπου Δ. Αττικής, Κοζάνης. Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τις ημέρες των εορτών επεσήμανε:«Το σημαντικό είναι να έχουμε ένα κλειστό κύκλο και να μην ανοίγουμε τις επαφές μας. Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα οι επαφές μας».

Στο θέμα του εμβολιασμού, ο Στέλιος Πέτσας εκτίμησε: «Μέχρι τον Φεβρουάριο – Mάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη της τήρησης των μέτρων παράλληλα με το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς. Ο πρωθυπουργός είπαμε θα εμβολιαστεί πρώτος» και κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται και να μην το απορρίπτουν.

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer θα φθάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και την επομένη θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Πολύ σημαντικό μέτρο, κατά τον κ.Πέτσα, είναι και αυτό που ανακοινώθηκε για δωρεάν μαζικά γρήγορα τεστ για τον κορωνοϊό και εξήγησε ότι μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr (ανοίγει τη Δευτέρα), οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον να υποβληθούν σε τεστ, στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This