Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά κατά του ΟΛΠ για τα έργα στην Πειραϊκή

Ζητούν την απαγόρευση εργασιών στον χώρο δίπλα από το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή

Must Read

Στο πλευρό των κατοίκων της Πειραϊκής που αντιδρούν στα έργα του ΟΛΠ για την επέκταση του λιμανιού αλλοιώνοντας το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, τάσσεται η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Χθες κατέθεσε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι σε βάρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ζητώντας την απαγόρευση εργασιών στον χώρο δίπλα από το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή.

Στο δικόγραφο της πρόσθεσης παρέμβασης, οι δικηγόροι της πόλης τονίζουν:

«Το λιμάνι του Πειραιά (και προφανώς και ο οικολογικός ιστός που διαμορφώνεται πέριξ αυτού), καθώς και το πολιτιστικό περιβάλλον του ταφικού μνημείου του Θεμιστοκλή αποτελούν αφενός μεν ζωτικό και αναπαλλοτρίωτο χώρο για κάθε κάτοικο και συλλογικότητα της πόλης του Πειραιά όσο και για την χώρα γενικότερα ,ως ζωντανά στοιχεία της ιστορικής μνήμης και ως σύμβολα της σχέσης της πόλης του Πειραιά με τη χώρα και τη θάλασσα…».

Όπως αναφέρουν, η αυτοψία των αρμόδιων οργάνων της Περιφέρειας Αττικής στις 16 Νοεμβρίου 2020 που διαπίστωσε παραβάσεις και παραλείψεις, όπως για παράδειγμα η μη τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων κατά τη διάρκεια της εναπόθεσης υλικών στη θάλασσα.

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου συζητείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, η αίτηση των κατοίκων που ζητούν να διαταχθεί η παύση της επιχωμάτωσης μέχρι ο ΟΛΠ να λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και του ταφικού μνημείου του Θεμιστοκλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικαστής έχει ήδη εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία έχουν απαγορευτεί οι εργασίες μέχρι και την αυριανή συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, «επειδή πιθανολογείται και η ουσιαστική βασιμότητα της υπό κρίση κύριας αίτησης» όπως αναφέρει στο σκεπτικό της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This