Διπλάσια πιο μεταδοτικό, όχι πιο θανατηφόρο το νέο στέλεχος του κορωνοϊού της Ν. Αφρικής

Η Νότια Αφρική μετρά πάνω από 1,3 εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού και 37.000 θανάτους

Must Read

Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική τον Οκτώβριο και είναι αυτό που κυριαρχεί στην πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα της ηπείρου, δεν είναι πιο θανατηφόρο, αλλά είναι διπλάσια πιο μεταδοτικό, ανακοίνωσε ομάδα Νοτιοαφρικανών ειδικών.

Με την ονομασία 510Y.V2, αυτή η μετάλλαξη «είναι 50% πιο μεταδοτική, αλλά τίποτα δεν αποδεικνύει ότι η νέα παραλλαγή είναι πιο σοβαρή», δήλωσε ο καθηγητής Σαλίμ ‘Αμπντολ Καρίμ, επιδημιολόγος και συμπρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας της Νότιας Αφρικής.

Τα πορίσματα αυτά βασίζονται, μεταξύ άλλων, σε δεδομένα που συλλέχθηκαν στις κύριες εστίες μόλυνσης στη χώρα του νότου της Αφρικής.

Η Νότια Αφρική μετρά πάνω από 1,3 εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού, από τα οποία περίπου 37.000 έχασαν τη ζωή τους. Πληγείσα σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η χώρα κατέγραψε ωστόσο σήμερα μείωση 23% του αριθμού των κρουσμάτων, σήμερα ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Μκίζε.

Ταυτόχρονα όμως, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 18,3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ο κόσμος υποτίμησε αυτόν τον ιό: ο ιός αυτός μπορεί να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται», παραδέχτηκε άλλος επιστήμονας της επιτροπής, ο δρ ‘Αλεξ Σίγκαλ, του Ινστιτούτου έρευνας γα την υγεία στην Αφρική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This