ΑΡΧΙΚΗΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΜειωμένη η κίνηση στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Μειωμένη η κίνηση στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Αρνητικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι

Μειωμένη ήταν η κίνηση στην αγορά στις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις του 2019 σύμφωνα με την περιοδική έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας:
1. Επτά στις δέκα επιχειρήσεις (70%) σημείωσαν χαμηλότερες πωλήσεις σε σύγκριση με τις εαρινές εκπτώσεις του Μαΐου του 2018.
2. Σχεδόν οι μισές (48%) επιχειρήσεις υποστηρίζουν ότι οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις δεν επηρεάζουν το συνολικό τζίρο της ανοιξιάτικης – καλοκαιρινής περιόδου, ενώ ένα επίσης σημαντικό ποσοστό (41%) θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει αρνητικό αντίκτυπο.
3. Το 75% των επιχειρήσεων διαφωνεί με την εφαρμογή του μέτρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
4. H πλειονότητα των επιχειρήσεων (82%) συμμετείχε στις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις.
5. Σχεδόν 6 στις 10 επιχειρήσεις πραγματοποίησε εκπτώσεις μεταξύ 11% και 40%.
7. Όσον αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της εαρινής εκπτωτικής περιόδου, το 75% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τον κύκλο εργασιών της Κυριακής 5 Μαΐου, ενώ η ανάγκη απασχόλησης προσωπικού την Κυριακή καλύπτεται κατά κύριο λόγο προσωπικά από τον ίδιο τον επιχειρηματία (79%), ενώ το 18% των επιχειρήσεων επέλεξε την επέκταση του ωραρίου των ήδη υφιστάμενων υπαλλήλων, χωρίς, δηλαδή να πραγματοποιηθούν επιπλέον προσλήψεις.
8. Τέλος, περισσότερες από 8 στις 10 επιχειρήσεις (83%) δηλώνουν αύξηση του λειτουργικού κόστους από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης