Μέχρι το τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις για τα προνόμια στους εμβολιασμένους

Για τα πάντα έχει άποψη (και ανακοίνωση) ο Άδωνις Γεωργιάδης

Must Read

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Άδωνις Γεωργιάδης να κάνει δηλώσεις (και ανακοινώσεις) επί παντός επιστητού. Αυτή τη φορά είπε ότι τα προνόμια στους εμβολιασμένους πολίτες θα θεσπιστούν στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, όταν, κατά την εκτίμησή του, οι ποσότητες των διαθέσιμων εμβολίων θα καλύπτουν όλον τον πληθυσμό.

«Θα μπορέσουμε να θεσπίσουμε προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων, που θα μπορούν να καλύψουν όλο τον πληθυσμό και θα είναι βέβαιο ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι γιατί δεν ήθελε όχι γιατί δεν βρίσκει ραντεβού», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Και έδωσε και χρονοδιάγραμμα: «Δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο, αλλά θα έχουμε φτάσει τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες. Η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες είναι παγκόσμια και ήδη σε ορισμένες χώρες το σύστημα αυτό εφαρμόζεται».

Για να ενισχύσει μάλιστα και την άποψή του, παρέθεσε και στοιχεία από τις ΜΕΘ: «Και οι 398 ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι όλοι ανεμβολίαστοι».

Άνοιγμα δραστηριοτήτων και ενισχύσεις

Σε ότι αφορά τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα φροντιστήρια, ενώ προανήγγειλε επίδομα ειδικού σκοπού για τις σχολές χορού που θα είναι κλειστές έως τις 15 Ιουνίου.

Για το αίτημα των εμπόρων να δοθεί ενίσχυση και στο λιανεμπόριο, όπως αυτή που δόθηκε στην εστίαση και τον τουρισμό, ο Υπουργός είπε ότι βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά «για να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, πρέπει να έχουν βρεθεί τα χρήματα και να έχει υπάρξει η συμφωνία με την Κομισιόν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This