Το φιάσκο της προανακριτικής

Η πρόταση δίωξης του Νίκου Παππά θα αφορά μόνο το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και όχι το κακούργημα της δωροληψίας

Must Read

Στο σκαμνί καθίζει τον Νίκο Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών η Νέα Δημοκρατία, αλλά τελικά μόνο για τo αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η κυβερνώσα παράταξη, όπως όλα δείχνουν, αποφάσισε να παραπέμψει τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ στο ειδικό δικαστήριο, με τις πορισματικές θέσεις των κομμάτων να έχουν ήδη κατατεθεί στη γραμματεία της προανακριτικής και να συζητιούνται σήμερα σε σχετική συνεδρίαση της επιτροπής.

Η πρόταση δίωξης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα αφορά ωστόσο μόνο το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και όχι το κακούργημα της δωροληψίας που προέβαλε η Ν.Δ. στην αρχική της πρόταση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να… πανηγυρίζει, μιλώντας για αποδόμηση του βασικού πυρήνα του κατηγορητηρίου από τους μάρτυρες και για επιβεβαίωση του απόλυτου «φιάσκου» της προανακριτικής.

Παρόλο που το πόρισμα της Ν.Δ. δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, έχει καταστεί σαφές από την πλευρά της πλειοψηφίας πως αποφασίστηκε να μην υπάρξει δίωξη για τη δωροληψία, καθώς υπήρξαν μεν σχετικές ενδείξεις, αλλά αυτές δεν ήταν ισχυρές. Επομένως για να μην καταπέσει μελλοντικά η υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο κι έτσι να μην προχωρήσει στο ειδικό δικαστήριο, επιλέχθηκε να μη συμπεριληφθεί το κακούργημα.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, κάνουν λόγο για προφάσεις εν αμαρτίαις, προκειμένου να δικαιολογηθεί η «ήττα», ενώ σχολιάζουν πως η απόφαση της Ν.Δ. καταρρίπτει τα περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά ανάμεσα σε Χρήστο Καλογρίτσα και Χούρι για τα επίμαχα 3.000.0000 ευρώ.

«Μόνο η μεθόδευση της Ν.Δ. στοιχειοθετείται, κανένα άλλο αδίκημα» σχολιάζουν μάλιστα πηγές του κόμματος, με το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ να αναμένεται να αναφέρει πως η ίδια η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος ξεκαθαρίζει ότι τα 3.000.000 νομίμως κατέληξαν στις εταιρίες Καλογρίτσα και αναλώθηκαν σταδιακά για ανάγκες που προκύπτουν από το παραγωγικό της κύκλωμα, αλλά και ότι ουδεμία σχέση έχουν τα χρήματα της συμφωνίας CCC – Καλογρίτσα με την έκδοση της εφημερίδας «Documento».

Σημειωτέον πως το τελικό πόρισμα που θα περιλαμβάνει τις πορισματικές θέσεις όλων των κομμάτων συζητείται σήμερα στη Βουλή στην τελευταία συνεδρίαση της προανακριτικής και εντός 15 ημερών θα εισαχθεί στην Ολομέλεια. Η «γαλάζια» πρόταση παραπομπής θα ψηφιστεί -εκτός απροόπτου-, εκτός από τη Ν.Δ., και από το Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This