Το Μαξίμου «άδειασε» τον Άδωνι για τα εξαγγελίες περί λατομείων στην Πεντέλη

Τέτοιες δραστηριότητες δεν ταιριάζουν στο όλο κλίμα περί «πράσινης ανάπτυξης» που προωθεί η κυβέρνηση

Must Read

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες από πλευράς Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία ούτε ενός ούτε δύο αλλά τεσσάρων λατομείων στην Πεντέλη, μετά από εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου.

Εξέλιξη λογική, όπως εξηγείται από «ειδήμονες», αφού το να αδειοδοτηθούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, την ίδια στιγμή που οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανάπλαση του Πεντελικού ήταν τόσο πρόσφατες, θα δημιουργούσε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση. Άλλωστε μέσα στο όλο κλίμα της «πράσινης ανάπτυξης» δραστηριότητες όπως αυτή των λατομείων, σε περιοχές που έχουν πληγεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, δεν «ταιριάζουν».

Υπήρξαν δε αντιδράσεις, όπως φαίνεται, και από άλλα σχετιζόμενα υπουργεία που αναρωτιούνταν πώς ακριβώς θα μπορούσαν να «δικαιολογήσουν» τέτοιου είδους εξελίξεις στους φορείς -τοπικούς αλλά και διεθνείς- με τους οποίους συνεργάζονται. Έτσι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ φαινόταν φουριόζος για να προχωρήσει η «επένδυση», αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και σύμφωνα με πληροφορίες να ισχυριστεί ότι δεν ήταν καλά ενημερωμένος για το ζήτημα.

Από τη στιγμή πάντως που ξεκαθάρισε ότι το πράγμα δεν «προχωράει», δεν είναι λίγοι αυτοί που βγαίνουν να «αγωνιστούν» κατά των λατομείων στην Πεντέλη, συμπεριλαμβανομένων και παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της αντιπολίτευσης αλλά και άλλων που θα θελήσουν να το πιστωθούν ως δική τους επιτυχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This