Το ΤΕΕ στο στόχαστρο των πολεοδόμων για τις περίεργες μεθοδεύσεις για το Μάτι

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον αμφιλεγόμενο διαγωνισμό για το πυρόπληκτο θέρετρο

Must Read

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις περίεργες μεθοδεύσεις του ΤΕΕ για το πυρόπληκτο Μάτι. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ), που μέσω ανοιχτής επιστολής προς τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης απευθύνει σειρά ερωτημάτων σε σχέση με τον αμφιλεγόμενο διαγωνισμό για την Εκπόνηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής της πολύπαθης περιοχής, ένα θέμα που ανέδειξε πρώτη η «δημοκρατία».

Ο σύλλογος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι διατηρεί πολλές επιφυλάξεις για την ανάληψη αυτής της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και προτάσσει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη δημοσιοποιήθηκε ελάχιστα και αποκλειστικά μόνο στην ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Υπογραμμίζει επίσης ότι «τα ελληνικά γραφεία μελετών και οι Έλληνες μελετητές χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού είναι συνήθως μικρές εξειδικευμένες οικονομικές μονάδες».

Σημειώνει επίσης πως «μας λυπεί το γεγονός, λοιπόν, ότι η προαναφερόμενη προκήρυξη είναι προνομιακή και μάλιστα υπέρ μεγάλων συμπράξεων με ευνοϊκούς όρους. Παρατηρούμε χαρακτηριστικά ότι δεν προβλέπεται υποχρέωση εγγυητικής προσφοράς! Αντίθετα, απαιτείται εγγύηση μόνον καλής εκτέλεσης».

Αιχμές και προς την κυβέρνηση

Καταλήγοντας, αφήνει αιχμές και προς την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «παραχώρησε» προς εκτέλεση στο ΤΕΕ της διαδικασίας ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος, όπως είναι η ανάπλαση της πυρόπληκτης περιοχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επιτρέψτε μας να σημειώσουμε πως η διαγωνιστική διαδικασία και οι πρόδρομες συμβατικές εργασίες θα έπρεπε να επιτελούνται από το ΥΠΕΝ».

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Ιουνίου η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, ύστερα από εισήγηση του προέδρου, εξουσιοδότησε τον… ίδιο και τον γραμματέα για την έκδοση και δημοσίευση της απαιτούμενης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία δημοσιεύτηκε μόνο στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ την 1η Ιουλίου με προθεσμία υποβολής προσφορών την 12η Ιουλίου και χωρίς να ορίζεται προϋπολογισμός. Την ίδια ημέρα, στις 12 Ιουλίου, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ αποσφράγισε τη μία και μοναδική προσφορά που κατατέθηκε από κοινοπραξία εταιριών, ύψους άνω των 6.000.000 ευρώ, την οποία και ενέκρινε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This