«Πιάνουν δουλειά» ιδιώτες για την έκδοση συντάξεων – Οι πολίτες θα πληρώσουν πάλι τη «λυπητερή»!

Έντονες οι αντιδράσεις των εργαζομένων του ΕΦΚΑ

Must Read

Με τις εκκρεμείς συντάξεις να ξεπερνούν κατά πολύ τις 300 χιλιάδες, μαίνεται η κόντρα του Κωστή Χατζηδάκη με τους εργαζομένους του υπουργείου Εργασίας και των ασφαλιστικών ταμείων.

Τρεις ξεχωριστές προσφυγές κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης που εκχωρεί την έκδοση των συντάξεων σε πιστοποιημένους ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές, διαδικασία που θα κληθούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν από την τσέπη τους και μάλιστα τσουχτερά.

Στο στόχαστρο έχει μπει το γεγονός ότι η κυβέρνηση, αν και είναι αδιαμφισβήτητες οι ελλείψεις του ΕΦΚΑ σε προσωπικό, καταφεύγει σε ιδιώτες οι οποίοι θα αμείβονται έως και 295 ευρώ ανά φάκελο, και μάλιστα αφορολόγητα, την ώρα που για την ίδια διαδικασία η αμοιβή για συνταξιούχους-υπαλλήλους των ταμείων ανέρχεται σε 11,5 ευρώ, ενώ εάν τις συντάξεις εκδίδουν μόνιμοι υπάλληλοι, το κόστος είναι 20 ευρώ ανά φάκελο.

Χθες η διοίκηση του ΕΦΚΑ εξέδωσε εκδήλωση ενδιαφέροντος από δικηγόρους και λογιστές-φοροτεχνικούς για να συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης και στη συνέχεια, μετά τη διενέργεια εξετάσεων, να ενταχθούν στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων.

Ο αριθμός ανέρχεται σε 180 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα από 26/7/2021 έως 30/7/2021. Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος έχουν:

α) τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας

β) λογιστές-φοροτεχνικοί, κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ τάξης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This