ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΦωτιά στη Μάνη: Ισχυρές δυνάμεις σε Δεσφίνα, Σκαμνάκι και Μονή Τσίγκου

Φωτιά στη Μάνη: Ισχυρές δυνάμεις σε Δεσφίνα, Σκαμνάκι και Μονή Τσίγκου

Επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Δήμο Ανατολικής Μάνης και συγκεκριμένα στις περιοχές Δεσφίνα, Σκαμνάκι και Μονή Τσίγκου.

Εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα τρία αυτά σημεία καθώς είναι υπαρκτές ακόμα εστίες φωτιάς.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Κύπρο.

Την ίδια ώρα, στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στη Μάνη συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνία, Θεόδωρος Βερούτης σημείωσε πως «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι σήμερα πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με τις ζημιές από την πυρκαγιά τόνισε ότι «έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές και καταγράφουν εδώ και δύο ημέρες», ενώ αντίστοιχη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «επειδή η φωτιά έπληξε ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν γρήγορα τα αντιπλημμυρικά έργα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης