Φωτιά στη Φθιώτιδα -Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη εκκενώθηκε το Λογγίτσι (video)

Για τρίτη φορά μέσα σε ένα καλοκαίρι καίγεται το Λογγίτσι

Must Read

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση στο Λογγίτσι Φθιώτιδας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη φωτιά να καίει σε δύο μέτωπα, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί με αποτέλεσμα η φωτιά να απειλεί πλέον το χωριό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, έδωσε εντολή να εκκενωθεί άμεσα ο οικισμός.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν τρία αεροσκάφη, τα δυο εκ των οποίων Canadair. Υδροφόρες από Δομοκό και Στυλίδα αλλά και ένα χωματουργικό έχουν σπεύσει να συνδράμουν.

Η δημοτική αρχή της Στυλίδας, μαζί με την Αστυνομία, προχώρησαν τις διαδικασίες εκκένωσης του χωριού Λογγίτσι, στη Φθιώτιδα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν μέτωπα της φωτιάς προς το χωριό και απειλούν να το κυκλώσουν.

 «Αυτή την ώρα τα μέτωπα που κινούνται προς το χωριό είναι σε απόσταση 800 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Κρίθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε προληπτική εκκένωση του χωριού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναπτύσσουν συνέχεια μέτωπα τα οποία κινούνται όλα προς την κατεύθυνση του χωριού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Καρακάντζας και πρόσθεσε ότι οι καπνοί στην περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνοί και οι άνεμοι τους οδηγούν στο χωριό.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τα δύο κύρια μέτωπα τα οποία έχουν κατεύθυνση προς το χωριό Λογγίτσι και βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από τα πρώτα σπίτια. «Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πρέπει πριν νυχτώσει να έχουμε περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφεριάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας

Στο ανατολικό μέτωπο ήδη τα εναέρια μέσα περιόρισαν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς ενώ σε αυτή τη φάση προσπαθούν να περιορίσουν και τα δύο μέτωπα βόρεια του χωριού που με τους πολύ ισχυρούς ανέμους έχουν κατεύθυνση προς τον οικισμό.

Οι κάτοικοι από το χωριό Λογγίτσι έχουν απομακρυνθεί και στο χωριό παραμένουν όσοι διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα και βρίσκονται σε διάφορα σημεία και βοηθούν για την κατάσβεση όπως επίσης και κτηνοτρόφοι που προσπαθούν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις τους.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φωτιά φέτος στην περιοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This