ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Έλληνας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - «Ήταν δολοφονία», φώναζαν στην πορεία διαμαρτυρίας (video)

Γερμανία: Έλληνας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση – «Ήταν δολοφονία», φώναζαν στην πορεία διαμαρτυρίας (video)

Αναταραχή μετά τον θάνατο του 24χρονου Γιώργου Ζαντιώτη.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Βούπερταλ της Γερμανίας ο θάνατος του 24χρονου Έλληνα μετανάστη Γιώργου Ζαντιώτη, ενώ αυτός βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία και έχοντας προηγηθεί βίαιη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν τον θάνατό του σχεδόν πέντε 24ωρα μετά, δεν έχει συμβεί κάτι επιλήψιμο, με τον 24χρονο να συλλαμβάνεται έξω από νυχτερινό κέντρο και την αστυνομία να υποστηρίζει πως επιτέθηκε στην αδερφή του και σε γυναίκα αστυνομικό, ενώ γίνεται λόγος και για ναρκωτικά.

Σύμφωνα ωστόσο, με τα όσα κυκλοφόρησαν στα social media, ο νεαρός ήταν προσφάτως χειρουργημένος και ο λόγος του θανάτου του ήταν η αστυνομική βία.

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Βούπερταλ, με τους συγκεντρωμένους να κρατούν πανό και να φωνάζουν: «Δεν θα σιωπήσουμε: Ήταν φόνος! Συγκάλυψη και αποκάλυψη ψεμάτων! Οι αρχές και η αστυνομία είναι οι δράστες!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης