Σοβαρότατη καταγγελία για σχέση στελέχους της Οικονομικής Αστυνομίας με κατηγορούμενο για το Noor1!

Must Read

Την ώρα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απαιτηθούν κι άλλες ανακριτικές πράξεις για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor1, πέραν των έξι που ήδη έχουν παραγγελθεί από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην κύρια ανάκριση σπάει κάθε ρεκόρ.

Και προφανώς δεν είναι τυχαίο που στο πολυσέλιδο πόρισμα του Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, «φωτογραφίζεται» η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, για την οποία κάποιοι «καίγονται» να μπει στο αρχείο και να μην συνεχιστεί περαιτέρω η έρευνα, για την εν μέρει ανεξιχνίαστη εμπλοκή των Βαγγέλη Μαρινάκη, Ηλία Τσακίρη, Ευάγγελου Μπαϊρακτάρη και Νίκου Συντυχάκη.

Τι θα κάνει όμως ο νέος Ανακριτής διαφθοράς Πειραιά Λευτέρης Καλτάκης για τη δεύτερη και έκτη ανακριτική πράξη του βουλεύματος, όταν υπάρχουν καταγγελίες για την Οικονομική Αστυνομία;

Σύμφωνα με το piperata.gr στο αρχικό πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας αναφέρεται πως για την μη εξέλιξη της υπόθεσης όλο αυτό το διάστημα, φέρουν ευθύνες στελέχη του σώματος, ενώ ένας υπαξιωματικός φέρεται να είχε επικοινωνία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη το 2017, την περίοδο, θυμίζουμε, που γινόταν έρευνα από την Οικονομική αστυνομία για τα εμβάσματα Μαρινάκη και συνεργατών του προς τον καταδικασμένο Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε χρόνο… dt στην τότε αρμόδια εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα με σοβαρές ελλείψεις.

Όσο για τον υπαξιωματικό που είχε επαφές με τον ισχυρό επιχειρηματία και εσχάτως μιντιάρχη; Η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μαζί με τις μέλη των βρετανικών αρχών, τον «συνέλαβαν» να επικοινωνεί με μέλος της ασφάλειας του κ.Μαρινάκη, μια ημέρα πριν τη υπόθεση αρπαγής του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη στο ξενοδοχείο Hilton, γιατί όπως υποστήριξε ο ίδιος δημοσίευσε πόρισμα Τζίβα κατά Μαρινάκη και συνεργατών του για τη μεταφορά ναρκωτικών με το Noor1, πριν αυτό εκδοθεί επισήμως.

Με βάση το πόρισμα των βρετανικών αρχών, των ελληνικών Εσωτερικών Υποθέσεων, και του Κλητήριου Θεσπίσματος από τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη, η εντολή Μαρινάκη προς τον άνδρα της ασφάλειάς του να αρπάξει τον δημοσιογράφο, δόθηκε για να αποκαλυφθεί την πηγή των πληροφοριών του κ.Κουρτζίδη για την υπόθεση του ναρκόπλοιου και του πορίσματος Τζίβα, αλλά και για να δημοσιεύσει νέο «μιλημένο» κείμενο –δια της απειλής βίας.

Όταν επιβεβαιώθηκαν τα όσα έγραψε ο δημοσιογράφος ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του Ηλία Τσακίρη, Ευάγγελο Μπαϊρκτάρη, Νίκο Συντιχάκη.

Όπως αναφέρει μάλιστα το piperata.gr «ο εφοπλιστής κάλεσε δύο φορές τον αρχιφύλακα της Οικονομικής Αστυνομίας που είχε κάνει έρευνα και είχε εκδώσει σχετικό πόρισμα για τα ‘αμαρτωλά εμβάσματα’. Η πρώτη τηλεφωνική σύνδεση γίνεται μεταξύ τους στις 07 Απριλίου 2018 (ώρα 17.00) και η δεύτερη τηλεφωνική σύνδεση γίνεται στις 09 Απριλίου 2018 (ώρα 17.00). Δηλαδή, την περίοδο ακριβώς κατά την οποία οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές περίμεναν τον κ. Μαρινάκη να επιστρέψει από το εξωτερικό για να εμφανιστεί ενώπιον τους».

Η Εισαγγελία Πειραιά, ο Εισαγγελέας Εφετών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και ο Ανακριτής για κάποιο λόγο δεν ενημερώθηκαν για το θέμα, ενώ όπως αποκαλύπτεται δεν διατάχθηκε καν έρευνα για τον αξιωματικό της Οικονομικής Αστυνομίας, παρά τις ισχυρές ενδείξεις εναντίον του ότι ενημέρωνε τον εφοπλιστή για την εξέλιξη της εναντίον του έρευνας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This