«Πεδίο μάχης» το κέντρο της Θεσσαλονίκης με ρίψεις μολότοφ και χημικών – Πετροπόλεμος στα Εξάρχεια

Τα εκτεταμένα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 8 το βράδυ στην Εγνατία

Must Read

Από τη μια στιγμή στην άλλη κι ενώ ως τότε όλα κυλούσαν ομαλά, το κέντρο της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε «πεδίο μάχης», με συμμετέχοντες στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου να αρχίζουν την εκτόξευση μολότοφ προς τους αστυνομικούς.

Οι τελευταίοι «απάντησαν» με χημικά και κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στην περιοχή να καταντήσει αποπνικτική. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην Εγνατία γύρω στις 8 το βράδυ κι ενώ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονταν σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια, πριν από 13 χρόνια.

  • Δείτε πλάνα από τις ταραχές:

Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα επεισόδια και στα Εξάρχεια, καθώς 100 περίπου άτομα που συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ξεκίνησαν πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονται στην περιοχή, με τους τελευταίους να «απαντούν» με ρίψη χημικών.

Επιθέσεις με πέτρες, μάρμαρα και καδρόνια

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν στην οδό Στουρνάρη στο ύψος της πλατείας Εξαρχείων, με διάφορα άτομα να πετούν πέτρες και μάρμαρα και να εφορμούν με καδρόνια κατά των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που κατάφεραν να τα απωθήσουν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης

Σημειώνεται πως ο σχεδιασμός περιλάμβανε περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς (στελέχη των ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια), οι οποίοι ήταν σε επιφυλακή, ενώ υπήρξε πρόβλεψη για τοποθέτηση παρατηρητών σε ταράτσες, με ελικόπτερα και drones να μεταδίδουν εικόνες από αέρος στις επίγειες δυνάμεις.

Σε καθεστώς περιφρούρησης, εξάλλου, τέθηκαν και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, υπό τον κίνδυνο να γίνουν ορμητήρια επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπάρχει φόβος για τυχόν καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και σε μεμονωμένες περιπολίες.

https://twitter.com/saggelos90/status/1467930675768709121

Την ίδια ώρα, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος, διαδηλωτές αποτίνουν ειρηνικά φόρο τιμής στη μνήμη του:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This