Ο Χαφτάρ έστειλε μήνυμα στον Ερντογάν – Τι συνέβη με το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Τι σημαίνει το ότι μέλη του λιβυκού κοινοβουλίου είπαν σε Τούρκους αξιωματούχους πως το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν έχει εγκριθεί;

Must Read

Μέλη του Κοινοβουλίου της Λιβύης είπαν μέσα στην τουρκική εθνοσυνέλευση ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν έχει εγκριθεί, καθώς ουδέποτε έφτασε στη Βουλή, ούτε συζητήθηκε και ούτε και επικυρώθηκε. Στην Αθήνα φέρεται να υπάρχει μια πρώτη ικανοποίηση για το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το Open.

Στη Λιβύη υπάρχουν δύο κύρια πολιτικά στρατόπεδα. Η πλευρά του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει το Κοινοβούλιο (εκπρόσωποι του οποίου πήγαν στην Άγκυρα) και φέρεται να είναι πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις παρά στις τουρκικές, αλλά χωρίς ωστόσο, να μπορούν οι εκπρόσωποί του να επιβάλλουν την άποψή τους.

Και αυτό γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή που στηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν και που πιθανή αναβολή των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τιε 24 Δεκεμβρίου, θα του δώσει την ευκαιρία να συνεχίσει να επηρεάζει τις καταστάσεις στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Μάλιστα, η Άγκυρα με κάθε τρόπο προσπαθεί να οδηγήσει τις εκλογές σε αναβολή, γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον της και δεν αποκλείεται να τα καταφέρει.

Με τα δεδομένα που φαίνεται να υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραμένει σε εκκρεμότητα, εξακολουθεί να είναι κατατεθειμένο στον ΟΗΕ, με τη χώρα μας να ανησυχεί για την επόμενη μέρα στη Λιβύη και τι θα φέρει αυτή.

https://youtu.be/2__aQqnWg-A?t=142

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This