Ρωσία: Απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών από τη Μόσχα, ως… αντίποινα!

Και η διπλωματική ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες καλά κρατεί...

Must Read

«Μία σου και μία μου» η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας το τελευταίο διάστημα, με τη ρωσική κυβέρνηση να κηρύσσει «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (persona non grata) δύο Γερμανούς διπλωμάτες που υπηρετούν στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Μόσχα, ως «απάντηση» σε αντίστοιχη κίνηση της γερμανικής κυβέρνησης!

Ειδικότερα, η απέλαση των Γερμανών διπλωματών από τη Μόσχα ακολουθεί την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών την περασμένη εβδομάδα από τη Γερμανία, με την αιτιολογία πως δικαστήριο του Βερολίνου έκρινε ότι η Μόσχα είχε διατάξει την «εκτέλεση» του Γεωργιανού, πρώην Τσετσένου μαχητή, Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι, ο οποίος δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε πάρκο του Βερολίνου.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η Ρωσία αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της στη συγκεκριμένη δολοφονία. Στην ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι στο υπουργείο εκλήθη ο Γερμανός πρέσβης Γκέζα Αντρέας φον Γκάιρ, στον οποίο ανακοινώθηκε η απέλαση δύο Γερμανών διπλωματών, στο πλαίσιο της «συμμετρικής» απάντησης για τη μη φιλική απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η Ρωσία «θα αντιδρά συμμετρικά σε οποιεσδήποτε πιθανές επιθέσεις συγκρουσιακού χαρακτήρα του Βερολίνου εναντίον μας, που θα γίνουν μελλοντικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This