Η πρώτη αντίδραση του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε στην ΑΣΟΕΕ

Παραδέχεται τις οικονομικές διαφορές με συνάδερφό του - Τι λέει για την υπόθεση παιδεραστίας

Must Read

Με γραπτή ανακοίνωση απαντάει για πρώτη φορά ο καθηγητής Α.Δ. που ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους μέσα στην ΑΣΟΕΕ.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής για τον οποίο έγινε γνωστό ότι κατηγορείται για υπόθεση τοκογλυφίας και έχει καταγγελθεί για παιδεραστία, παραδέχεται ότι είχε οικονομικές διαφορές με συνάδερφό του, ενώ αναφέρει ότι επινόησε το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο.

Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι δεν θα εμπλακεί σε τηλεδίκες και ότι τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

Επειδη τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή εγκληματική επίθεση εις βάρος μου η οποία εκδηλώθηκε σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο την ώρα της διδασκαλίας, άρχισαν να διαδίδονται για το πρόσωπό μου κάθε λογής φήμες και δυσφημιστικοί ισχυρισμοί, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Υπήρξα στόχος προκλητικής εγκληματικής επίθεσης. Η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές με τις οποίες και συνεργάζομαι.

Πράγματι έχω διαφορές οικονομικού περιεχομένου με Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, μου οφείλει από παλαιότερη μεταξύ μας συνεργασία σημαντικό ποσό. Ο ίδιος έχει τεθεί από το Πανεπιστήμιο σε αναστολή στο πλαίσιο ποινικών και πειθαρχικών ερευνών. Εις βάρος του ιδίου προσώπου εκκρεμούν καταγγελίες τουλάχιστον 25 πρώην επενδυτών του, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι τους εξαπάτησε και τους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι υποθέσεις αυτές διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Σε κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές ο αντίδικος έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή έχει ήδη καταδικαστεί για απάτη. Στο πλαίσιο αυτό ο αντίδικός μου, σε αντιπερισπασμό, έχει υποβάλει κατ’ εμού, όπως και κατά πολλών επενδυτών τους οποίους εξαπάτησε, μήνυση για εκβίαση και τοκογλυφία. Για το σκέλος της εκβιάσεως έχω απολογηθεί ενώπιον Τακτικής Ανακρίτριας και έχω αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως και Ανακρίτριας. Το σκέλος της τοκογλυφίας έχει χωρισθεί και εκκρεμεί ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης.

Ο αντίδικός μου, απολογούμενος για πειθαρχικά παραπτώματα ενώπιον του Οικονομικού Πανεπιστημίου, επενόησε και ισχυρίσθηκε για μένα, εντελώς αορίστως και πέντε έτη μετά το δήθεν «περιστατικό», ότι έχω τελέσει το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής. Για την υπόθεση αυτή διετάχθη προκαταρκτική εξέταση η οποία δεν έχει περατωθεί ακόμη. Επισημαίνω ότι ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί εις βάρος μου από οποιονδήποτε ανήλικο, από οποιουσδήποτε γονείς ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με γνώση της υποθέσεως. Επίσης δεν υπάρχει το παραμικρό αποδεικτικό μέσο από το οποίο θα μπορούσαν να προκύψουν έστω και ενδείξεις τελέσεως της πράξεως αυτής. Πρόκειται για ψευδέστατη και αήθη επινόηση του αντιδίκου μου.

Δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω την πλευρά του αντιδίκου μου και να ξεκινήσω τηλεδίκες μαζί του. Είμαι της γνώμης ότι οι διαφορές πρέπει να επιλύονται από τα Δικαστήρια» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Κατηγορίες που προκαλούν σοκ

Υπενθυμίζεται ότι καθηγητές κατηγορούν τον Α.Δ. για το κακούργημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων. Συγκεκριμένα, ένας εκ των τριών αναφέρει πως παρευρέθηκε ο ίδιος στα γραφεία του συναδέλφου του σε εταιρία στη Ρουμανία και έγινε αυτόπτης μάρτυρας καταστάσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων ατόμων που τον επισκέπτονταν. Πηγές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αναφέρουν ότι η υπόθεση εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, καθώς δεν έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις.

Ενας άλλος συνάδελφός του έχει μηνύσει τον Α.Δ. για τοκογλυφία και εκβίαση κατ’ εξακολούθηση το διάστημα 2018-2019, όταν ο καθηγητής φέρεται ότι εξαπάτησε πολίτες και φοιτητές μέσω του συστήματος της «πυραμίδας». Συγκεκριμένα, φέρεται ότι παρακρατούσε τα χρήματα υποψήφιων επενδυτών, χωρίς να αποδίδει σε αυτούς τα κέρδη που τους υποσχόταν. Το 2019 ασκήθηκαν διώξεις και για το αδίκημα της τοκογλυφίας, που στο μεταξύ έγινε πλημμέλημα, και ορίστηκε δικάσιμος, η οποία πήρε αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή. Το κακούργημα της εκβίασης είναι πλέον αντικείμενο κύριας ανάκρισης.

Ο καθηγητής Π. Δ., ο οποίος χαρακτηρίζεται από τον αναπληρωτή καθηγητή εκ των ηθικών αυτουργών της επίθεσης σε βάρος του σε ώρα διδασκαλίας, εξουσιοδότησε τον συνήγορό του Αγη Τάτση να προβεί σε δημοσίευση δήλωσής του, στην οποία αναφέρει: «Είναι προφανές ότι καταδικάζω κάθε πράξη βίας, χωρίς κανέναν αστερίσκο. Με αφορμή όμως δηλώσεις του θύματος που “φωτογραφίζει” εμένα και άλλους δύο καθηγητές ως “υποκινητές” των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σήμερα (σ.σ.: προχθές), δηλώνω ότι αύριο (σ.σ.: χθες) το πρωί θα καταθέσω ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών έγκληση εναντίον του. Κι εμένα μου προκαλεί απορία ο χρόνος που έλαβε χώρα το συμβάν, δεδομένου ότι ο Α.Δ. δικάζεται την Παρασκευή με την κατηγορία της συνέργειας σε τοκογλυφία. Κατανοώ τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να διατάξει άμεσα έρευνα. Είναι επιβεβλημένη. Θα ήθελα όμως οι εισαγγελικές Αρχές να είχαν δείξει την ίδια σπουδή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος μου από το γνωστό κύκλωμα των τοκογλύφων – εκβιαστών και να μην είναι ο φάκελος της δικογραφίας, ακόμα και σήμερα, tabula rasa. Θα ήθελα επίσης οι πρυτανικές Αρχές να είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι σε τόσο σοβαρές καταγγελίες κατά του αντιδίκου μου».

Μετά την κατάθεση της μήνυσης ο δικηγόρος του μηνυτή ζήτησε μεταξύ άλλων την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως: «Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα, ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς, όμως, εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο».

Το απόγευμα της Τετάρτης φοιτητές πραγματοποίησαν κινητοποίηση ζητώντας από την Πρυτανεία του ΟΠΑ να τοποθετηθεί αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί για τον αναπληρωτή καθηγητή, ο οποίος έως πρόσφατα κατείχε κρατικές θέσεις σε επιτροπές και συμβούλια, και να σταματήσει η τυχόν συγκάλυψη σοβαρών κακουργημάτων. Παράλληλα, αξίωσαν να ενημερωθεί άμεσα η πανεπιστημιακή κοινότητα και να θέσει σε διαθεσιμότητα τον καθηγητή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This