Με νέα ψέματα επιχείρησε ο ΥΕΘΑ να καλύψει τα ψέματα του Μητσοτάκη!

Δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που εγείρονται για το κόστος των γαλλικών φρεγατών Belh@rra

Must Read

Να καλύψει τα ψέματα του πρωθυπουργού για το κόστος των γαλλικών φρεγατών Belh@rra επιχείρησε στη Βουλή ο -επιεικώς απαράδεκτος- υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος, εμφανώς αμήχανος, δεν απάντησε επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που εγείρονται μετά την κατάθεση της σύμβασης.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν κατάφερε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την ωμή παραπλάνηση των πολιτών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε ισχυριστεί τον περασμένο Οκτώβριο από το πλέον επίσημο βήμα της Βουλής πως οι Belh@rra θα αρχίσουν να αποπληρώνονται από το 2025 και μετά, ενώ, όπως αναφέρεται σαφώς στο κείμενο του νομοσχεδίου, η συνολική δαπάνη των 3,23 δισ. ευρώ θα καταβληθεί τμηματικά από το τρέχον έτος έως και το 2029. Επιπροσθέτως, εν αντιθέσει με τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, μέσα στην επόμενη τριετία θα πρέπει να αποπληρώσουμε στους Γάλλους το 80% του κόστους.

«Κρατήσεις» το επιπλέον κόστος

Για τα παραπάνω καταφανέστατα ψεύδη του πρωθυπουργού ο κ. Παναγιωτόπουλος απέφυγε να απαντήσει, περιοριζόμενος στον ισχυρισμό πως «δεν είναι παράλογο το μεγαλύτερο κομμάτι της πληρωμής να διεκπεραιώνεται όσο διεκπεραιώνεται το μεγαλύτερο κομμάτι του ναυπηγικού έργου». Όσο για την ξαφνική αύξηση του κόστους κατά 237.000.000 ευρώ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε στη «δημοκρατία» -δίχως να την κατονομάζει- που ανέδειξε το θέμα, μιλώντας για «χυδαία» δημοσιεύματα και υποστηρίζοντας πως το επιπλέον κόστος δεν είναι παρά οι κρατήσεις, τις οποίες συνυπολόγισε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αυτό που παρέλειψε να επισημάνει ο υπουργός είναι πως και τις κρατήσεις ο ελληνικός λαός θα κληθεί να τις πληρώσει

Σημειωτέον, ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε για τη στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια, καταγγέλλοντας φαστ τρακ διαδικασίες καθώς και την παντελή απουσία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Τις συμβάσεις υπερψηφίζουν το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ καταψηφίζει, ενώ επιφυλάσσεται το ΜέΡΑ25.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή, ενώ σκοπός είναι οι συμβάσεις να κυρωθούν από την Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This