Η περίεργη «απουσία» του Νίκου Δένδια και τα χτυπήματα από το Μαξίμου

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι γνωστό στους διαδρόμους της Βουλής, ότι αισθάνεται άβολα όταν περιτριγυρίζεται από έμπειρους και ικανούς πολιτικούς, που μπορούν να έχουν γνώση και άποψη στο τομέα ευθύνης τους. Αυτό φάνηκε έντονα και από τις επιλογές των προσώπων που στελέχωσαν τα υπουργεία του το 2019. Φυσικά υπήρξαν και εξαιρέσεις, που δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, ιδίως όταν έχεις απέναντι σου την επιθετική Τουρκική διπλωματία κι έτσι η επιλογή του πολύπειρου Νίκου Δένδια στο Υπουργείο εξωτερικών ήταν μονόδρομος.

Βέβαια, αυτό δεν το άφησε έτσι.

Στις 22 Αυγούστου 2019 στον Γάλλο πρόεδρο, στις 29 Αυγούστου 2019 στην Γερμανία, στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 στην Ολλανδία πήγε χωρίς τον Δένδια. Για να ολοκληρωθεί η μείωση του νυν ΥΠΕΞ, με εντολή Μητσοτάκη η αλληλογραφία και των πέντε διευθύνσεων του ΥΠΕΞ, κοινοποιείται πλέον στον ανιψιό διευθυντή του Πρωθυπουργού από το 2019. Στο περιστατικό με τον φράχτη του Έβρου, το λάθος αφορούσε το Υπουργείο Άμυνας αλλά την ευθύνη την έριξαν στο ΥΠΕΞ που τελικά έλυσε το πρόβλημα!

Ωκεανογραφικά που τα πήρε ο αέρας, τουρκικά αλιευτικά που λόγω καιρού βρέθηκαν στην Μύκονο, λες είναι κοντά στα Τουρκικά παράλια, ακύρωση της άσκησης καταιγίδα. Πολλές συμπτώσεις.

Είναι άλλη χώρα το Μέγαρο Μαξίμου;

Σήμερα 27/2 που ο πρώτος διπλωμάτης της Χώρα, το απόγευμα θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, για την κατάσταση στην Ουκρανία, για να υπηρετήσει τα συμφέροντας της Ελλάδας, δέχθηκε επίθεση από το Μαξίμου με Ένα δημοσίευμα στον “Βηματοδότη” (Βήμα της Κυριακής) που επιγράφεται “‘Εργα και Ημέρες του Νίκου Δένδια”

Η συνήθως καλά ενημερωμένη στήλη της εφημερίδας κάνει λόγο για “φωνές κριτικής για ορισμένες επιλογές του Νίκου Δένδια” και αναφέρεται τόσο στην απόφασή του να μεταβεί στην Αφρική, εν μέσω κρίσης, αλλά και στην καθυστέρηση αποστολής απαντητικής επιστολής στον ΟΗΕ για τις παράλογες αιτιάσεις της Άγκυρας (με επιστολή προς τον Οργανισμό) σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε αυτά.

“Εσχάτως, δε, κυκλοφορεί ότι ο υπουργός συμβουλεύεται στενά καθηγητή που ανήκει στο καραμανλικό στρατόπεδο και έχει θητεύσει στο υπουργείο και το τελευταίο διάστημα ξιφουλκεί κατά των κυβερνητικών επιλογών στην εξωτερική πολιτική (σ.σ η αναφορά “φωτογραφίζει” πιθανότατα των καθηγητή και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών στενό πολιτικό φίλο του Κώστα Καραμανλή). Όλα αυτά δεν διαφεύγουν προφανώς την προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου”

Σύσκεψη για αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, χωρίς τον Υπουργό!

Με τα σύννεφα πολέμου να σκεπάζουν την Ευρώπη στην πρωινη σύσκεψη του Πρωθυπουργού για την Ουκρανια δεν συμμετείχαν το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά ούτε κι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, που ο ίδιος ο Μητσοτάκης επέλεξε! Αν σας θυμίζει την νύχτα των Ιμίων που ψάχναμε τους Υπουργούς στα τηλεοπτικά πάνελ και τον Πρωθυπουργό, πολύ σωστά σας την θυμίζει.

Αυγερινός Χατζηχρυσός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This