Σε συνθήκες απόλυτης ένδειας οι Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία

Δεν μπορούν να λάβουν εμβάσματα, ούτε να κάνουν συνάλλαγμα εξαιτίας του αποκλεισμού των ρωσικών τραπεζών από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT

Must Read

Έκκληση στα ελληνικά υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών κάνουν δεκάδες Έλληνες που φοιτούν στα πανεπιστήμια της Ρωσίας, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και λίγο καιρό, καθώς δεν μπορούν να λάβουν εμβάσματα, ούτε να κάνουν συνάλλαγμα εξαιτίας του αποκλεισμού των ρωσικών τραπεζών από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μην ολοκληρώσουν ποτέ τις σπουδές τους.

Από το 1973, που λειτούργησε για πρώτη φορά, το σύστημα SWIFT συνδέει περισσότερες από 11.000 τράπεζες και ιδρύματα σε περισσότερες από 200 χώρες. Μέσα από αυτό, οι τράπεζες καταγράφουν, ενημερώνουν και διεκπεραιώνουν διασυνοριακές χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Μπορεί οι συναλλαγές που αφορούν τη Ρωσία να είναι λίγο περισσότερες από το 1%, ωστόσο η διακοπή τους, ως συνέπεια της εισβολής στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους Έλληνες φοιτητές.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που έστειλε στη «δημοκρατία» η φοιτήτρια Μυρτώ Τελοπούλου, που σπουδάζει οδοντιατρική σε δημόσιο ρωσικό πανεπιστήμιο. «Τόσο εγώ όσο και άλλοι Ελληνες φοιτητές αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά τη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών μας. Ως φοιτήτρια σε ΑΕΙ της Ρωσίας, ζω καθημερινά όλη αυτή την αβεβαιότητα για τις σπουδές μου και το μέλλον μου! Απευθύνω έκκληση στα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατόν. Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι Ελληνες φοιτητές στη Ρωσία θα αναγκαστούμε να διακόψουμε στη μέση τις σπουδές μας, αφού δεν μπορούμε να λάβουμε τα εμβάσματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το θέμα των Ελλήνων φοιτητών στη Ρωσία απασχόλησε και τη Βουλή πριν από λίγες ημέρες, ύστερα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This