Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στον Βόλο και της άρπαξαν σχεδόν 8.000 ευρώ: «Η εγγονή σου θα χάσει το πόδι της»

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων που πέφτουν στα «δίχτυα» αγνώστων, οι οποίοι με πρόσχημα τροχαία ή ζητήματα υγείας αποσπούν χιλιάδες ευρώ. Αυτή την φορά θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε μια 90χρονη γυναίκα στον Βόλο, με τους δράστες να την αιφνιδιάζουν και να ισχυρίζονται ότι η εγγονή της κινδυνεύει να μείνει ανάπηρη, αρπάζοντας έτσι 7.700 ευρώ.

Η γυναίκα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, που μιλούσε σπαστά ελληνικά και της συστήθηκε σαν γιατρός – διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής Νοσοκομείου στην Αγγλία. Ισχυρίστηκε ότι η εγγονή της που έμενε μόνιμα εκεί, κινδύνευε να μείνει ανάπηρη. Μάλιστα, μία δεύτερη φωνή ακουγόταν στο τηλέφωνο: «Πονάω, μαμά», επαναλάμβανε με κλάματα.

Η ίδια η 90χρονη είχε ανέφερε πάνω στον πανικό της τα ονόματα της οικογένειας της, χωρίς να το καταλάβει. Ετσι δεν σκέφτηκε να διασταυρώσει τα όσα της έλεγε. Το μόνο που ρώτησε και μάλιστα απευθυνόμενη στην κοπέλα, που ακουγόταν διαρκώς να κλαίει, ήταν πού βρίσκεται ο αδερφός της, δηλαδή το δεύτερο εγγόνι της, που επίσης είναι στην Αγγλία. Όμως, ετοιμόλογος ο απατεώνας απάντησε: «Είναι στο Τμήμα Αιμοδοσίας και αυτή τη στιγμή δίνει αίμα για την επέμβαση!».

«Εχω μόνο 7.700 ευρώ»

Η ηλικιωμένη πιέστηκε αφόρητα και μπήκε στη διαδικασία να σκέφτεται τρόπους για να μπορέσει να βοηθήσει. Ο επιτήδειος ζητούσε 30.000 ευρώ, όμως εκείνη δεν έχει τόσα χρήματα. «Εχω μόνο 7.700 ευρώ», είπε και οδυρόταν. Ο απατεώνας προσπέρασε τη διαφορά των χρημάτων με διακριτικότητα και είπε στην ηλικιωμένη ότι θα στείλει μία γυναίκα για να πάρει τα χρήματα, η οποία υποτίθεται ότι ήταν από το ΙΚΑ.

Συνολικά δυόμιση ώρες διήρκεσε η συνομιλία για να γίνει η δουλειά του κυκλώματος. Ολο αυτό το χρονικό διάστημα ο απατεώνας απασχολούσε συνεχώς τη γυναίκα. Την έβαλε να μετρήσει τα λεφτά της δύο φορές για να διαπιστώσει το ακριβές ποσό, να σημειώσει τον αριθμό των χαρτονομισμάτων σε χαρτί, έβρισκε συνεχώς προφάσεις για να διατηρεί την τηλεφωνική γραμμή ανοιχτή και να μην μπορεί η ηλικιωμένη να μιλήσει με την οικογένειά της ή να καλέσει την Αστυνομία.

Στην πρώτη ώρα της συνομιλίας εμφανίστηκε η Βουλγάρα έξω από το σπίτι. Ο επιτήδειος έδωσε οδηγίες στη γιαγιά να βάλει τα χρήματα μέσα σε μία σακούλα και να την πετάξει από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου στη γυναίκα. Οπως της εξήγησε, η υπάλληλος έπρεπε κινηθεί γρήγορα. «Υπάρχει κίνδυνος να αφαιρέσουμε το πόδι της εγγονής σου, που έχει συντριπτικά κατάγματα σε πάρα πολλά σημεία», έλεγε.

Αφού δόθηκαν τα χρήματα και η «κυρία από το ΙΚΑ» εξαφανίστηκε, συνέχισε να απασχολεί την 90χρονη για τουλάχιστον μία ώρα στο τηλέφωνο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε η εισπράκτορας να σβήσει κάθε ίχνος πίσω της μέχρι να ειδοποιηθεί η Αστυνομία.

Δεν ήταν το μόνο θύμα

Μετά την εξιχνίαση της απάτης, άνδρες της Ασφάλειας Βόλου έψαχναν την προαναφερόμενη γυναίκα – αράχνη από σπίτι σε σπίτι για να την εντοπίσουν και να περάσουν το κατώφλι του σπιτιού της. Στην κατοχή της 55χρονης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 6.500 ευρώ.

Συνολικά επτά ηλικιωμένοι εξαπατήθηκαν το περασμένο δίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου από το κύκλωμα, με την 55χρονη να έχει «εισπράξει» 65.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα των ηλικιωμένων δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται και είναι πολύ πιθανό, σχεδόν βέβαιο, να έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This