Αντί προσλήψεων, διώχνουν κόσμο από τον ΟΠΕΚΑ

Tο υπουργείο αρνείται να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων 21 επιστημόνων

Must Read

Πέρα από κάθε λογική είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης που επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη. Παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚΑ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς το κοινωνικό σύνολο, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρνείται να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων 21 επιστημόνων.

Υπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις, π.χ. για έξοδα κηδείας, που οι δικαιούχοι χρειάστηκε να περιμένουν έως και οκτώ μήνες προκειμένου να λάβουν τα χρήματα που καταβάλλει ο οργανισμός, ενώ ακόμα μεγαλύτερες είναι οι καθυστερήσεις που αφορούν τις συντάξεις. Ο λόγος είναι ότι σε όλη τη διάρκεια των Μνημονίων δεν έγινε στον ΟΓΑ, μετεξέλιξη του οποίου είναι ο ΟΠΕΚΑ, ούτε μία πρόσληψη.

Στο αντίποδα, από το υπουργείο Εργασίας ολοένα και αυξάνονται οι αρμοδιότητες που ανατίθενται στον φορέα, οι οποίες, μάλιστα, αφορούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ενδεικτικά, ο ΟΠΕΚΑ διαχειρίζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρ. ΚΕΑ), το Επίδομα Παιδιού, τα Επιδόματα Αναπηρίας σε ανασφάλιστους και έμμεσα ασφαλισμένους, το Στεγαστικό Επίδομα (ενοικίου), το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και το Στεγαστικό Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, τα σχολικά γεύματα, αλλά και το Επίδομα Γέννησης μετά το 2020 και το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» μετά το 2021, καθώς και έκτακτα προγράμματα, όπως η ενίσχυση σε πυρόπληκτους, σεισμόπληκτους κ.λπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This