Ο Ισίδωρος Ντογιάκος νέος Εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο

Η Ευαγγελία Νίκα νέα πρόεδρος του ΣτΕ

Must Read

Στο «τιμόνι» της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου βρίσκεται από σήμερα ο Ισίδωρος Ντογιάκος με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει χειριστεί κατά το παρελθόν σημαντικές υποθέσεις, ανάμεσα στις οποίες η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Ήταν ο εποπτεύων εισαγγελέας στις πολύμηνες ανακρίσεις και συνέταξε την πρόταση παραπομπής 700 σελίδων με την οποία ζητούσε την παραπομπή σε δίκη των 18 βουλευτών της Χρυσής Αυγής καθώς και άλλων 52 συγκατηγορούμενων τους.
Επίσης, ο κ. Ντογιάκος είχε χειριστεί την υπόθεση που αφορούσε στα ομόλογα των Ταμείων, την υπόθεση με το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, μεγάλη υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων, ενώ είχε διατελέσει προϊστάμενος στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Το 2018 είχε γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης. Έξω από το σπίτι του κ. Ντογιάκου είχε βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

Η νέα πρόεδρος του ΣτΕ

Η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα θα παραμείνει στη θέση της για την επόμενη διετία, καθώς συνταξιοδοτείται το 2024.

Εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1984 και το 1986 προήχθη στο βαθμό του Εισηγητή. Στο βαθμό του Παρέδρου του ΣτΕ προήχθη στις 2.8.91 και στο βαθμό του Συμβούλου του ΣτΕ στις 7.10.2004.
Έχει πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει αγγλικά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This