Τι άλλο πια να πει ο βουλευτής, για να διαγραφεί;

Δεν αρκεί η συγγνώμη του Βερναρδάκη για όσα είπε για την Κεραμέως περί «Πισπιρίγκου της Παιδείας»

Must Read

Κι όμως παραμένει ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος δεν βρήκε χθες την ευθιξία ή το φιλότιμο να υποβάλει την παραίτησή του, όταν αποκάλεσε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «Πισπιρίγκου της Παιδείας».

Και δυστυχώς ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε το αρχηγικό σθένος να του ζητήσει την παραίτησή του ή να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως είχε κάνει παλιότερα με τον Παν. Κουρουμπλή. Και το ερώτημα είναι τι άλλο πρέπει να κάνει ένας βουλευτής, τι άλλο να πει για να διαγραφεί, όταν μάλιστα το αίτημα για παραίτηση υπουργών ή κυβερνητικών βουλευτών για επίσης απαράδεκτες δηλώσεις τους σε άλλα θέματα είναι στην καθημερινή δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ;

Η εκ των υστέρων συγγνώμη του κ. Βερναρδάκη -«ζητώ συγγνώμη από την κυρία Κεραμέως για το απαράδεκτο και άστοχο σχόλιο»- και η αφαίρεση της σχετικής ανάρτησης από το TikTok δεν είναι αρκετές και δεν αναιρούν το σοβαρό ολίσθημα, που υποβαθμίζει την πολιτική αντιπαράθεση, τον πολιτικό λόγο, την πολιτική κριτική και κυρίως θίγει την κυρία Κεραμέως, όχι μόνο ως υπουργό αλλά και ως άνθρωπο και μητέρα, καθώς την παρομοιάζει με ένα πρόσωπο που βρίσκεται προφυλακισμένο για τη δολοφονία ενός παιδιού του, ενώ διερευνάται και το κατά πόσο ευθύνεται για τον θάνατο των άλλων δύο, χωρίς πάντως να υπάρχει ακόμη τελεσίδικη απόφαση. Κάτι που κάνει ακόμη πιο βαρύ το ολίσθημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα είναι και πανεπιστημιακός.

Έξαλλη η Κεραμέως

Δικαίως η ίδια η υπουργός αντέδρασε έντονα. Δημοσιεύοντας στο Twitter ένα στιγμιότυπο από το βίντεο του κ. Βερναρδάκη, η υπουργός αναφέρει ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο, κάνει λόγο για «χυδαιότητα, τοξική πόλωση, διχασμό, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα και μισογυνισμό», ενώ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

Οργισμένη και η ανακοίνωση της Ν.Δ., στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία trolls του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα, απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει, θα είναι σαν να τη συνυπογράφει». Ένα τέτοιο σοβαρό ολίσθημα μόνο με τη διαγραφή του βουλευτή διορθώνεται πολιτικά και ο κ. Τσίπρας έχει τον λόγο και την ευθύνη να το κάνει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This