Μπερνάρντ, ο «κοντορεβυθούλης» που υπόσχεται να… ψηλώσει τον Παναθηναϊκό!

Must Read

Ο Μπερνάρντ Ανίσιο Καλντέιρα Ντουάρτε μπορεί να έχει μακρύ όνομα, αλλά δεν είχε μπόι. Στο πρώτο βρήκε τη λύση: Το έκοψε απλά σε Μπερνάρντ, στο μπόι, πάλι, ακολούθησε τη συνταγή Μέσι. Έκανε θεραπεία με αυξητικές ορμόνες για να φθάσει το 1μ66.

Θα μπορούσε να γίνει και αγωνιστικά Μέσι, αλλά ακολούθησε άλλο δρόμο από τη Νότια Αμερική μέχρι την Ευρώπη. Το 2013 κι ενώ όλοι τον θεωρούσαν σούπερ ταλέντο άφησε την Ατλέτικο Μινέιρο για χάρη της Ουκρανικής Σαχτάρ. Έμεινε πέντε χρόνια και το 2018 έκανε το αποφασιστικό βήμα. Έβερτον και Πρέμιερ Λιγκ. Μετά από τρία χρόνια δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του κι αντί να επιλέξει κάποια ευρωπαϊκή ομάδα προτίμησε τα σίγουρα χρήματα της Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Υπέγραψε διετές συμβόλαιο πέρσι το καλοκαίρι, έπαιξε σε 23 αγώνες πρωταθλήματος, σκόραρε τέσσερις φορές, μοίρασε άλλες τόσες ασίστ, κι εφέτος αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Στις 8 του επόμενου μήνα γίνεται 30 χρόνων και μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Η πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν ελκυστική γιαυτόν που αποδεικνύεται σκληρός διαπραγματευτής κι όπως φαίνεται οι αντιρρήσεις της ομάδας του κάμφθηκαν αφού έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με την Σάρζα.

Ο Μπερνάρ είναι ο κρίκος που λείπει από την αλυσίδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αριστερός εξτρέμ που του αρέσει να παίζει πίσω από τον σέντερ φορ είναι το «δεκάρι» που ζητά για να αξιοποιηθεί ο σέντερ φορ Σπόραρ, αλλά και οι Αϊτόρ – Παλάσιος. Σε μια ομάδα που το γκολ έρχεται δύσκολα ένας παίκτης με καλή μεταβίβαση που ξέρει ανοίγει διαδρόμους και να μπορεί να παίξει και ως δεύτερος σέντερ φορ μοιάζει με «γαλλικό κλειδί». Άλλωστε ο Γιοβάνοβιτς που είχε εργαστεί για τρία χρόνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φρόντισε να μάθει για το νέο υποψήφιο απόκτημα, όχι μόνο για αυτά που φαίνονται, αλλά κυρίως δεν φαίνονται στο γήπεδο, τον ενδιαφέρουν όσο και τα αγωνιστικά.

Σε περίπτωση που, όπως όλα δείχνουν, ολοκληρωθεί η μεταγραφή από το ταμείο της ομάδας θα βγουν πολλά χρήματα, ίσως τα περισσότερα που έδωσε σύλλογος αυτό το καλοκαίρι, αλλά κερδίζει μια υπόσχεση ότι «ένας κοντός θα τον σώσει» τουλάχιστον από τη δυστοκία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι αριθμοί του Μπερνάρντ συνηγορούν σε αυτό. Σε 345 επίσημα ματς που έχει στην καριέρα του σημείωσε 59 γκολ, έδωσε 66 ασίστ, ενώ έχει μόλις τρεις αποβολές, όλες με δεύτερη κίτρινη. Σε μια ομάδα που τα νεύρα… περισσεύουν και οι κάρτες πέφτουν βροχή ένας ήρεμος παίκτης είναι απαραίτητος.

Δείτε μερικές από τις ενέργειες του Μπερνάρντ στο περσινό πρωτάθλημα με την Σάρζα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This