ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΝτομάτες, πατάτες και μήλα στο τουρκικό κοινοβούλιο!

Ντομάτες, πατάτες και μήλα στο τουρκικό κοινοβούλιο!

Αυξήσεις μέχρι και 247% σε βασικά τρόφιμα - Ακσενέρ: «Κύριε Ερντογάν, πόσο σε άλλαξε το παλάτι. Έχεις ξεχάσει τι θα πει να πεινάει κάποιος»

Το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας και του πληθωρισμού στην Τουρκία θέλησε με ένα σόου στο κοινοβούλιο, να αναδείξει η Πρόεδρος του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

«Κύριε Ερντογάν, πόσο σε άλλαξε το παλάτι. Έχεις ξεχάσει τι θα πει να πεινάει κάποιος», είπε μεταξύ άλλων, την ώρα που έδειχνε ντομάτες, πατάτες, γιαούρτι, μήλα και άλλα προϊόντα.




Σύμφωνα με την Ακσενέρ, οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα στην Τουρκία φτάνουν μέχρι και το 247%. Είπε χαρακτηριστικά:

«Ένα λίτρο γάλα τον Νοέμβριο του 2021 κόστιζε 7,13 λίρες, σήμερα η τιμή του έχει φτάσει τις 15,5 λίρες. Το ποσοστό αύξησης είναι 117,4%. Ένα κιλό ντομάτες ήταν 7,36 λίρες, σήμερα η τιμή τους έφτασε στις 19,9 λίρες, δηλαδή η αυξηση σε ένα έτος έφτασε το 170,3%. Ένα κιλό μήλα κόστιζαν πέρυσι 5,38 λίρες, φέτος 14,9 λίρες, η τιμή τους αυξήθηκε 177%. Η τιμή ενός κιλού ζάχαρης αυξήθηκε 247,4%. Κάποια παιδιά κοιμούνται νηστικά. Οι μητέρες τους, επειδή δεν μπορούν να τους δώσουν λίγο φαγητό να τους μαγειρέψουν κάτι τα βράδια, κλαίνε. Κύριε Ερντογάν τι έχεις πάθει; Πόσο σε άλλαξε το παλάτι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης