Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει «λάστιχο» τα ωράρια! Προσθέτει κι άλλες Κυριακές

Αντιδράσεις για τις λαθροχειρίες που προωθούνται στο νομοσχέδιό του

Must Read

Την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των εργαζομένων προκαλεί για άλλη μια φορά με τους χειρισμούς του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, στο νομοσχέδιο που κατέθεσε για διαβούλευση τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς και με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «για την προστασία των καταναλωτών», επιχειρεί να νομιμοποιήσει και να διασφαλίσει τη λειτουργία των καταστημάτων για 8 Κυριακές τον χρόνο, ενώ θεσμοθετεί 32 Κυριακές για όλη την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, περιοχές του Πειραιά, το πάρκο των Σπάτων και του Ελληνικού. Το νομοσχέδιο επίσης επιχειρεί, κατά την ομοσπονδία, δύο ακόμα λαθροχειρίες: Επιτρέπει ρητά το άνοιγμα των καταστημάτων από τις 6 τα ξημερώματα έως τις 9 το βράδυ για όλη την εβδομάδα και τις Κυριακές που θα λειτουργούν, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτόν το ήδη «ξεχειλωμένο» ωράριο.

Παράλληλα καταργεί την αργία της Δευτέρας του Πάσχα για τους εμποροϋπαλλήλους, επιτρέποντας τη λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή. Ο υπουργός Ανάπτυξης δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εργαζομένους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν για μια ακόμα φορά τα «σπασμένα», ενώ ταυτόχρονα οι μεγάλοι εμπορικοί όμιλοι θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη ευχέρεια στα ωράρια λειτουργίας, ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων (κάθε Μάιο και Νοέμβριο εκάστου έτους) από τη σημερινή κυβέρνηση είχε ως αποτέλεσμα να καταργηθεί αυτομάτως και η λειτουργία των καταστημάτων την 1η Κυριακή των περιόδων αυτών, και έτσι να μειωθούν οι Κυριακές από 8 σε 6 ετησίως. Ταυτόχρονα καταγγέλλει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης «ξεχειλώνει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, καθώς δίνει τη δυνατότητα με την υπογραφή του να λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ όσες Κυριακές επιθυμεί. Κάνει τελικά το χατίρι σε μερίδα των μεγάλων εμπορικών ομίλων, με συνεχείς έκτακτες νομοθετικές τροπολογίες, που σκοπό έχουν να εξοντώσουν τους εμποροϋπαλλήλους και τη μικρομεσαία επιχείρηση και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This