Δεκάδες Ουκρανοί στρατιώτες στις ΗΠΑ για να εκπαιδευτούν στο αντιαεροπορικό σύστημα Patriot

Must Read

Σε αμερικανική στρατιωτική βάση στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ κατέφτασαν χθες Κυριακή Ουκρανοί στρατιώτες, με σκοπό να εκπαιδευτούν στη χρήση του φημισμένου συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, το οποίο η Ουάσινγκτον θα παράσχει στο Κίεβο.

Την πληροφορία μετέφερε στο Fox News ο Κέρτις Κινγκ, διοικητής της σχολής πυροβολικού που είναι εγκατεστημένη στη βάση Φορτ Στιλ. «Η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί στη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος Patriot», δήλωσε σχετικά.

https://twitter.com/TheDeadDistrict/status/1614966554755481602

Η αποστολή από τις ΗΠΑ του πιο εξελιγμένου αντιαεροπορικού τους συστήματος στην Ουκρανία είναι άνευ προηγουμένου, από την αρχή του πολέμου. Το Κίεβο από καιρό ζητούσε τους Patriot, για να αντιμετωπίσουν αεροπορικές επιθέσεις από τη Ρωσία, με την πολύνεκρη σαββατιάτικη επίθεση σε μια πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο, η οποία άφησε πίσω 40 θύματα -αριθμός ο οποίος αναμένεται να μεγαλώσει, καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι- καθιστώντας την έναν από τους πλέον πολύνεκρους βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου, να καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την απόκτησή τους.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η εκπαίδευση που ξεκινά στην Οκλαχόμα θα γίνει σε «90 έως 100 Ουκρανούς στρατιώτες», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας στις 10 Ιανουαρίου.

«Ενα πολύ σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ασφαλούς εναέριου χώρου»

Η παράδοση ενός τέτοιου εργαλείου αντιπροσωπεύει «ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ασφαλούς εναέριου χώρου για την Ουκρανία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την «αιφνιδιαστική» επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον στα τέλη Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της οποίας είχε ανακοινωθεί η νέα αυτή στρατιωτική βοήθεια.

Μόλις βρεθεί στο μέτωπο, το σύστημα Patriot «θα συμβάλει στην ουκρανική αεράμυνα και θα παράσχει στον ουκρανικό λαό πρόσθετα μέσα, για να αμυνθεί από τις τρέχουσες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πατ Ράιντερ.

Σημειώνεται πως οι Patriot είναι ιδιαίτερα ικανοί να καταρρίψουν πυραύλους Κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας και αεροσκάφη, σε ύψος σημαντικά υψηλότερο από αυτό των αμυντικών συστημάτων που είχαν προβλεφθεί μέχρι τότε. Προς το παρόν, οι ΗΠΑ έχουν προγραμματίσει να παραδώσουν στην Ουκρανία μία συστοιχία Patriot, κάθε πύραυλος των οποίων κοστίζει τρία εκατομμύρια δολάρια.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This