ΥΠΑ: Mόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 η είσοδος ταξιδιωτών από την Κίνα

Η ΝΟΤΑΜ θα ισχύσει μέχρι τέλος του μήνα

Must Read

Αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την είσοδο ταξιδιωτών από την Κίνα στη χώρα μας, σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να εισέρχονται μόνο με αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ για την Covid-19.

Στη ΝΟΤΑΜ, η οποία ήδη εφαρμόζεται από χθες, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, και θα ισχύει έως και την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, στις 6 το πρωί, αναφέρονται οι προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα, προς περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Ειδικότερα, η είσοδος των ταξιδιωτών ανεξαρτήτως υπηκοότητας που προέρχονται από την Κίνα με απευθείας πτήσεις επιτρέπεται, εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, πριν από την επιβίβασή τους για Ελλάδα.

Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από Κίνα υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή KN95), τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης, όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο αεροδρόμιο.

Για άτομα ηλικίας από πέντε ετών και άνω

Σημειώνεται πως τα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα, τα οποία αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα, ισχύουν για άτομα ηλικίας από πέντε ετών και άνω.

Όσον αφορά στις αεροπορικές εταιρίες, υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα. Σε περίπτωση παραβίασης, έχουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη, με ευθύνη και έξοδά τους.

Τα ανωτέρω αναγκαία έγγραφα εισόδου (αρνητικά αποτελέσματα τεστ) επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον τους ζητηθούν, για έλεγχο εγκυρότητας και πληρότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This